Νέοι όροι στο εμπόριο Ε.Ε. και Ιαπωνίας

Νέοι όροι στο εμπόριο Ε.Ε. και Ιαπωνίας

98
Νέοι όροι στο εμπόριο Ε.Ε. και Ιαπωνίας

Στη Σύνοδο Κορυφής που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017, οι εκπρόσωποι των κρατών μελών της Ε.Ε. και της Ιαπωνίας, σύναψαν μια πολύ σημαντική συμφωνία. Αφορά την στρατηγική συνεργασία της Ε.Ε. με την Ιαπωνία, μέσα από τη διεξαγωγή του εμπορίου μεταξύ των χωρών αυτών, με ευνοϊκότερους όρους.

Παρά το γεγονός ότι απαιτείται χρόνος και αρκετές διαπραγματεύσεις για να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία, δεν αμφισβητείται ότι έχει ιδιαίτερη αξία, καθώς αποτελεί την βάση για τη διεξαγωγή ενός ελεύθερου εμπορίου μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. και της Ιαπωνίας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ε.Ε. και της Ιαπωνίας για τη διεξαγωγή του ελεύθερου εμπορίου μεταξύ τους είχαν ξεκινήσει από το Μάρτιο του 2013.

Η συμφωνία αυτή είναι ιδιαίτερης βαρύτητας, καθώς σύμφωνα με στοιχεία της Ε.Ε., 174.000 επιχειρήσεις στην Ευρώπη εξάγουν αγαθά και προϊόντα προς την Ιαπωνία, συνολικής αξίας €58 δις.

Ένα ακόμη θέμα που τέθηκε επί τάπητος στη Σύνοδο Κορυφής ήταν το ζήτημα της ασφάλειας στις μεταφορές. Οι εκπρόσωποι των χωρών της Ε.Ε. και της Ιαπωνίας συζήτησαν επίσης ζητήματα ενέργειας, τεχνολογίας και προστασίας δεδομένων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.