Εγκατάσταση ανεφοδιασμού πλοίων με καύσιμο LNG στη Γένοβα

Εγκατάσταση ανεφοδιασμού πλοίων με καύσιμο LNG στη Γένοβα

120
Εγκατάσταση ανεφοδιασμού πλοίων με καύσιμο LNG στη Γένοβα

Ο επικεφαλής της Autorità di sistema portuale del Mar Ligure Occidentale (λιμένες Γένοβα και Σαβόνα), Paolo Emilio Signorini, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να κατασκευαστεί ένας τερματικός σταθμός παροχής υγροποιημένου φυσικού αερίου στο λιμάνι της Γένοβα, ο οποίος θα εξυπηρετεί τα πλοία που καταναλώνουν ως καύσιμο το ΥΦΑ.

Το γεγονός αυτό θα δώσει μια νέα πνοή στο λιμάνι, το οποίο φαίνεται πως ακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις, καθώς πολλές είναι οι εταιρείες που επιλέγουν να κατασκευάζουν πλοία τα οποία καταναλώνουν εναλλακτικά καύσιμα, με στόχο τη μείωση των αέριων ρύπων και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Μία από αυτές τις εταιρείες είναι η MSC Cruises, που την  παρούσα περίοδο ναυπηγεί κρουαζιερόπλοια, κατηγορίας World Class, τα οποία καταναλώνουν ως καύσιμο το LNG.

Η τοποθεσία όπου θα εγκατασταθεί ο τερματικός σταθμός στη Γένοβα δεν είναι ακόμη γνωστή, υπάρχει όμως έντονο ενδιαφέρον για κατασκευή ανάλογων υποδομών και σε άλλα ιταλικά λιμάνια, όπως το Λιβόρνο, η Σαρδηνία, η Ραβέννα και η Νάπολη.

Φωτό: porto.genova.it

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.