Ελεύθεροι ο πλοίαρχος και το μέλος του πληρώματος του «Αίγινα»

Ελεύθεροι ο πλοίαρχος και το μέλος του πληρώματος του «Αίγινα»

135
Ελεύθεροι ο πλοίαρχος και το μέλος του πληρώματος του «Αίγινα»

Τη συνέχεια της προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να συγκεντρωθούν επιπλέον στοιχεία για το χθεσινό ναυτικό δυστύχημα στην Αίγινα, όπου η υδροφόρα-πλοίο «Αίγινα» συγκρούστηκε με το αλιευτικό «Παναγιώτης», με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο αδέλφια ψαράδες, 62 και 74 ετών, ζήτησε σήμερα η εισαγγελέας ποινικής δίωξης στα δικαστήρια Πειραιά, όπου κατέθεσαν ο πλοίαρχος του πλοίου και ένας μέλος του πληρώματος.

Και οι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να ασκηθούν εναντίον τους ποινικές διώξεις.

Ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο άτυχων ψαράδων, μιλώντας για το ναυτικό δυστύχημα ζήτησε από ορισμένα μέσα ενημέρωσης να είναι πιο προσεχτικά, ενώ ανέφερε ότι οι δύο ψαράδες ήταν πολύ έμπειροι με τη θάλασσα και γνώριζαν κολύμπι. Επίσης, έθεσε τα εξής ερωτήματα: Γιατί το πλοίο-υδροφόρα δεν χρησιμοποίησε ηχητικά σήματα, τους λεγόμενους συριγμούς, αλλά και γιατί το σκάφος του λιμενικού σώματος δεν παρέλαβε άμεσα τους δύο ψαράδες, προκειμένου να τους μεταφέρει γρήγορα στο λιμάνι του νησιού για να τους παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ;

Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι υπεράσπισης του πλοιάρχου, αλλά και του μέλους του πληρώματος του πλοίου «Αίγινα» τόνισαν ότι το πλοίο χρησιμοποίησε όλα τα μέσα, προκειμένου να ειδοποιηθούν οι δύο ναυτικοί για να απομακρυνθούν, ενώ εξέφρασαν τη βαθιά τους θλίψη στις οικογένειες των θυμάτων.

Ο πλοίαρχος της υδροφόρας κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια Πειραιά, δήλωσε συντετριμμένος για το δυστύχημα, εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη στις οικογένειες των δύο θυμάτων και δήλωσε ότι είναι αθώος.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.