Σημαντική μείωση στις παραγγελίες των κινέζικων ναυπηγείων

Σημαντική μείωση στις παραγγελίες των κινέζικων ναυπηγείων

101
Σημαντική μείωση στις παραγγελίες των κινέζικων ναυπηγείων

Σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε η China Association of the National Shipbuilding Industry (CANSI), το πρώτο πεντάμηνο του τρέχοντος έτους έχει καταγραφεί μείωση 31,5% στις παραγγελίες που έχουν δεχτεί τα κινέζικα ναυπηγεία, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους.

Συγκεκριμένα, από τις αρχές του 2017 έως τα τέλη του περασμένου Μαΐου οι παραγγελίες που έχουν δεχτεί τα ναυπηγεία της Κίνας αφορούν νέα πλοία συνολικής χωρητικότητας 9,86 εκατ. DWT.

Στα τέλη του περασμένου Μαΐου το βιβλίο παραγγελιών των ναυπηγείων της χώρας περιλάμβανε πλοία συνολικής χωρητικότητας 85,15 εκατ. DWT, μείωση κατά 30,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

Σε ό,τι αφορά τις ναυπηγήσεις πλοίων που έχουν ολοκληρωθεί, παρατηρείται ότι από τις αρχές του 2017 έως και τα τέλη του περασμένου Μαΐου ναυπηγήθηκαν 22,93 εκατ. DWT πλοίων, αύξηση ύψους 78,8%, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

Αναφορικά με τα μεγαλύτερα ναυπηγεία της χώρας, οι παραγγελίες για νέα πλοία το πρώτο πεντάμηνο του 2017 έχουν ανέλθει σε 8,74 εκατ. DWT, μείωση κατά 37%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους.

Φωτό: chinasws.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.