Έλληνας o νέος Πρόεδρος της BIMCO

Έλληνας o νέος Πρόεδρος της BIMCO

1816
Έλληνας o νέος Πρόεδρος της BIMCO

O κ. Αναστάσιος Παπαγιαννόπουλος, CEO της Common Progress, είναι πλέον ο νέος Πρόεδρος της BIMCO, της μεγαλύτερης ναυτιλιακής ένωσης σε διεθνές επίπεδο με 2.100 μέλη σε περισσότερες από 120 χώρες.

Ο κ. Παπαγιαννόπουλος τόνισε τρία σημαντικά θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί, μεταξύ άλλων, την περίοδο της διετούς θητείας του ως πρόεδρος της Ένωσης. Το πρώτο αφορά την προώθηση της ψηφιοποίησης στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η BIMCO θα αναλαμβάνει διάφορα projects, χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες και εφαρμογές για την αποτελεσματική επίτευξη των στόχων της. Ο ίδιος προσέθεσε ότι ύψιστη προτεραιότητα της BIMCO αποτελεί η ασφάλεια του κυβερνοχώρου διασφαλίζοντας ότι τα πλοία των μελών της είναι ασφαλή, ότι οι ναυτικοί έχουν επίγνωση των κινδύνων που αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους και ότι τα προσωπικά στοιχεία των μελών της διαφυλάσσονται.

Τo δεύτερο κρίσιμο θέμα αποτελεί η μείωση του διοικητικού βάρους του Πλοιάρχου, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μέσω της προώθησης της ψηφιοποίησης. Από την δική της πλευρά η BIMCO θα επιδιώξει να μειώσει το διοικητικό βάρος του Πλοίαρχου με την άρση όσων κανονισμών δεν συμβάλλουν πλέον στην ασφαλή λειτουργία των πλοίων.

Το τρίτο θέμα που θα απασχολήσει το νέο Πρόεδρο της BIMCO είναι να ενθαρρύνει την υιοθέτηση και επιβολή πιο αυστηρών περιβαλλοντικών κανονισμών, διασφαλίζοντας ότι οι κανονισμοί είναι πρακτικοί και ρεαλιστικοί ως προς την εφαρμογή τους. Από τη μεριά της η BIMCO θα βοηθήσει τους πλοιοκτήτες να υιοθετήσουν την Σύμβαση του Ballast Water Management, συμβουλεύοντάς τους για θέματα επιλογής συστημάτων διαχείρισης έρματος κ.ά.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγιαννόπουλο, η BIMCO θα συνεχίσει να συνεργάζεται με άλλες ενώσεις, καθώς και με τον IMO, με στόχο να καταρτίσει η ίδια ένα αποδοτικό και πρακτικό σχέδιο εφαρμογής για την επίτευξη του κανονισμού για μειωμένες εκπομπές θείου στα καύσιμα των πλοίων, που θα τεθεί σε εφαρμογή το 2020.

Ο κ. Παπαγιαννόπουλος τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι η BIMCO σήμερα διαφέρει από το 1905, χρονιά που ιδρύθηκε, παραμένει πολύτιμος συνεργάτης των μελών της μέσα από την παροχή εξαιρετικών πρακτικών, τεχνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Μετά την εκλογή του κ. Παπαγιαννόπουλου ως νέου Προέδρου, η BIMCO ανακοίνωσε ότι η κα Sadan Kaptanoglu, Managing Director της HI Kaptanoglu Shipping, εκλέχτηκε ως Αναπληρώτρια του Προέδρου της Ένωσης, η πρώτη γυναίκα που καταλαμβάνει αυτή την θέση.

Φωτό: bimco.org

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.