Η Πολωνία ξεκινά εισαγωγές LNG και από τις ΗΠA

Η Πολωνία ξεκινά εισαγωγές LNG και από τις ΗΠA

97
Η Πολωνία ξεκινά εισαγωγές LNG και από τις ΗΠA

Προ ολίγων εβδομάδων η κρατική εταιρεία αερίου και πετρελαίου της Πολωνίας – PGNiG ανακοίνωσε πως έχει έλθει σε συμφωνία με την Qatargas για αύξηση των ποσοτήτων υγροποιημένου φυσικού αερίου, με τις οποίες ήδη προμηθεύει η Qatargas την πολωνική εταιρεία μέσω του τερματικού σταθμού του Swinoujscie.
Στο σταθμό του Swinoujscie στην Βαλτική Θάλασσα φτάνουν φορτία LNG εκτός από το Κατάρ και από τη Νορβηγία, ενώ πλέον εισαγωγές LNG θα γίνονται και από τις ΗΠΑ από την εταιρεία Cheniere Energy και τον τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου «Cheniere’s Sabine Pass» στη Λουϊζιάνα.
Ο Piotr Woźniakμ πρόεδρος της πολωνικής PGNiG, σε δηλώσεις του σημείωσε πως ενισχύεται ο στρατηγικός στόχος της εταιρείας για διαφοροποίηση στις πηγές προμήθειας φυσικού αερίου, ενώ στόχος είναι να αποτελέσει η Πολωνία πύλη εισόδου του αμερικανικού LNG για την κεντρική και ανατολική Ευρώπη.

Φωτό: Cheniere Energy/YouTube

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.