Κοινή πορεία επιλέγουν οι γερμανικές ναυτιλιακές Leonhardt & Blumberg και Buss Shipping

Κοινή πορεία επιλέγουν οι γερμανικές ναυτιλιακές Leonhardt & Blumberg και Buss Shipping

93
Κοινή πορεία επιλέγουν οι γερμανικές ναυτιλιακές Leonhardt & Blumberg και Buss Shipping

Οι ναυτιλιακές εταιρείες Leonhardt & Blumberg Reederei GmbH & Co. KG καθώς και η Reederei Buss Shipping GmbH & Co. KG, με το Αμβούργο να αποτελεί έδρα και των δύο, ανακοίνωσαν την απόφασή τους για συγχώνευση και από κοινού διαχείριση των πλοίων τους μέσω της Leonhardt & Blumberg Shipmanagement GmbH Co. KG.

Η Leonhardt & Blumberg Reederei δραστηριοποιείται στη ναυτιλιακή αγορά με ένα στόλο handysize containerships, με μεταφορική ικανότητα 1.500 έως 3.600 TEUs, ενώ στο ανθρώπινο δυναμικό της ανήκουν περισσότερα από 1.000 άτομα. Η Reederei Buss Shipping δραστηριοποιείται επίσης στην αγορά της δια θαλάσσης μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με ένα στόλο 20 feeder πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (μεταφορικής ικανότητας 880 έως 2.800 TEUs), ενώ επιπλέον 12 αναμένεται να ενταχθούν στο στόλο της εταιρείας τα επόμενα χρόνια.

Ο στόχος των δύο γερμανικών ναυτιλιακών εταιρειών είναι μέσω της σύμπραξής τους να επιτευχθούν καλύτερες συνέργειες και να ενισχυθεί η θέση τους στην αγορά μέσα σε ένα ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Ο κοινός στόλος θα περιλαμβάνει 55 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με μέσο όρο ηλικίας τα οκτώ έτη, με τα περισσότερα εξ αυτών να είναι feeder containerships.

Μέχρι την ολοκλήρωση της συγχώνευσής του, οι δύο ναυτιλιακές, Leonhardt & Blumberg και Buss Shipping, θα συνεχίζουν να λειτουργούν ως ανεξάρτητες εταιρείες.

Φωτό: leonhardt-blumberg.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.