Μείωση της παραγωγής πετρελαίου για τη Σαουδική Αραβία

Μείωση της παραγωγής πετρελαίου για τη Σαουδική Αραβία

101
Μείωση της παραγωγής πετρελαίου για τη Σαουδική Αραβία

Η Σαουδική Αραβία μείωσε περαιτέρω την παραγωγή πετρελαίου, αγγίζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο, εναρμονισμένη πλήρως με τις αποφάσεις των χωρών-μελών του OPEC για μείωση της παραγωγής μαύρου χρυσού, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.
Ο περιορισμός της παραγωγής άγγιξε τα 111 χιλ. βαρέλια ημερησίως, με το νέο επίπεδο παραγωγής να διαμορφώνεται στα 9,9 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα για την μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγό χώρα παγκοσμίως. Σαουδική Αραβία και Ρωσία ηγούνται της συμφωνίας για μείωση της παραγωγής και τον τερματισμό της υπερπροσφοράς που προηγήθηκε κατά τα τρία τελευταία χρόνια.
Οι τιμές του Brent κινούνται στα επίπεδα των $55,55 για συμβόλαια Ιουνίου, κινούμενες ελαφρώς πτωτικά, ενώ από την αρχή του χρόνου βρίσκονται χαμηλότερα κατά 2% περίπου.
Οι εξαγωγές πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας προς τις ΗΠΑ σημείωσαν μείωση κατά 24% την περασμένη εβδομάδα, στα 888.000 βαρέλια ημερησίως, στα χαμηλότερα επίπεδα από το Δεκέμβριο.

Φωτο: ΑΠΕ/ ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.