Οι νέες αρμοδιότητες που αναλαμβάνει ο κ. Hayato Suga στον ClassNK

Οι νέες αρμοδιότητες που αναλαμβάνει ο κ. Hayato Suga στον ClassNK

79
Οι νέες αρμοδιότητες που αναλαμβάνει ο κ. Hayato Suga στον ClassNK

Το γνωστό στέλεχος του ClassNK κ.Hayato Suga αύξησε πρόσφατα τις αρμοδιότητές του μετά τον διορισμό του ως Διευθυντή στον τομέα του Plan Approval και του Technical Division του νηογνώμονα.
Ο κ.Suga, ο οποίος παραμένει και Γενικός Διευθυντής του Natural Resources and Energy Department (NED), μετρά πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στο κομμάτι της ταξινόμησης πλοίων, εστιάζοντας κυρίως στο κομμάτι της τεχνολογίας για τη θαλάσσια μεταφορά LNG και LPG.
Οι νέες αρμοδιότητες που αναλαμβάνει ο κ.Suga, επικεντρώνονται στην έγκριση των σχεδίων των πλοίων και στη σχετική τεχνική υποστήριξη, αν και συχνά καλείται να παίξει έναν ευρύ και ανεξάρτητο συμβουλευτικό ρόλο. Ο νέος Διευθυντής θέτει σαν προτεραιότητά του την αποτελεσματική και αξιόπιστη έγκριση των σχεδίων, ενώ αντιλαμβάνεται την ανατροφοδότηση από τους πελάτες ως ένα ζωτικό κομμάτι για την βελτίωση του επιπέδου των υπηρεσιών του ClassNK. ‘Οπως προσθέτει και ο ίδιος όμως: «’Ενας άλλος σημαντικός στόχος είναι και η συνέχιση των συνεισφορών τεχνικού χαρακτήρα στον κλάδο.»
Υποδειγματική ήταν η υποστήριξη του ClassNK στην δημιουργία της σειράς πλοίων μεταφοράς LNG, Sayaendo, τα οποία κατασκευάζονται από την Mitsubishi Heavy Industries (MHI) και τα οποία περιλαμβάνουν τις δεξαμενές LNG κάτω από ένα συνεχές κάλυμα. Τα χωρητικότητας 155,000m3 πλοία, διατηρούν την αξιόπιστη διαμόρφωση και την αντοχή των σφαιρικών δεξαμενών ενώ παράλληλα ενσωματώνουν την συνεχή κάλυψη προκειμένου να βελτιώσουν την συνολική δομική ικανότητα του πλοίου.
Άλλα πρόσφατα προγράμματα στα οποία συμμετείχε ο νηογνώμονας ClassNK περιλαμβάνουν τεχνική υποστήριξη σε ένα πλοίο μεταφοράς υγρού υδρογόνου καθώς και νέες κατευθυντήριες γραμμές για πλοία τα οποία χρησιμοποιούν εναλλακτικά καύσιμα.
«Τα εναλλακτικά καύσιμα αντιπροσωπεύουν ένα πολύ αποτελεσματικό βήμα προς τα εμπρός στο κομμάτι της προστασίας του περιβάλλοντος, και πιστεύω πως η χρήση αυτής της τεχνολογίας θα αυξηθεί στο μέλλον. Ωστόσο, ο ρυθμός της απορρόφησής της θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την παροχή του κάθε είδους καυσίμου καθώς και από την οικονομική βιωσιμότητα της εφαρμογής ενός τέτοιου συστήματος», δήλωσε ο κ. Suga.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.