Μικτές τάσεις στα dry, σταθεροί οι ναύλοι για τα wet

Μικτές τάσεις στα dry, σταθεροί οι ναύλοι για τα wet

224
Μικτές τάσεις στα dry, σταθεροί οι ναύλοι για τα wet

Dry
H αγορά των capesize παρουσίασε σημάδια βελτίωσης αυτή την εβδομάδα εξαιτίας νέων ροών στον Ατλαντικό αλλά και της βελτίωσης των καιρικών συνθηκών στην Αυστραλία, που οδήγησαν σε ικανοποιητικά επίπεδα ναύλων για την spot αγορά αλλά και για χρονοναυλώσεις για ταξίδια προς Κίνα. Η ετήσια χρονοναύλωση ενός cape μπορεί να αποδώσει μέχρι και $15.250 ανά ημέρα.
Σε ότι αφορά τα Panamax, οι ναύλοι παραμένουν στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη εβδομάδα και κυμαίνονται στα $11.000 τόσο στην περιοχή του Ατλαντικού όσο και του Ειρηνικού. Οι χρονοναυλώσεις supramax κυμαίνονται από $9.000-$9.250 ανά ημέρα.

Alibra Dry TC Rates wk 13

Wet
H τιμή του πετρελαίου παρουσιάζει αυξητικές τάσεις έπειτα από την παύση λειτουργίας ενός αγωγού μεταφοράς πετρελαίου στην Λιβύη αλλά και τις ανησυχίες που δημιουργούν οι εκτιμήσεις ότι η υπερπροσφορά από τις Η.Π.Α. μειώνεται. Σε ότι αφορά την Λιβύη η παραγωγή μειώθηκε κατά 500.000 βαρέλια πετρέλαιο την ημέρα έπειτα από την παύση λειτουργίας ενός αγωγού που μεταφέρει πετρέλαιο από τις πετρελαιοπηγές της El Sharara.
Οι προβλέψεις για την ναυλαγορά των tanker για το 2017 είναι συγκρατημένες καθώς η υπερπροσφορά συνεχίζεται αν και υπάρχουν ελπίδες ότι η προσφορά χωρητικότητας θα μειωθεί έπειτα από την εφαρμογή της Ballast Water Management τον Σεπτέμβριο.
Οι ναύλοι για τα handies και τα MRs αυτή την εβδομάδα είναι βελτιωμένοι ιδίως στην spot αγορά. Στις χρονοναυλώσεις ενός έτους οι ναύλοι κυμαίνονται πάνω από τα $12.000 ανά ημέρα για τα handies ενώ για τα MRs διαμορφώνονται στα επίπεδα των $13.500 ανά ημέρα.

Alibra Wet Rates wk 13

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.