Το καλοκαίρι εγκαινιάζεται το έργο που θα αλλάξει το μεταφορικό χάρτη στη...

Το καλοκαίρι εγκαινιάζεται το έργο που θα αλλάξει το μεταφορικό χάρτη στη Μέση Ανατολή

183
Το καλοκαίρι εγκαινιάζεται το έργο που θα αλλάξει το μεταφορικό χάρτη στη Μέση Ανατολή

Η πολυαναμενόμενη σιδηροδρομική γραμμή Μπακού-Τιφλίδα-Καρς αναμένεται να είναι έτοιμη μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού, όπως ανακοίνωσε στο πρακτορείο Ανατολή ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών, Ναυτιλίας και Επικοινωνιών Αχμέτ Αρσλάν επισημαίνοντας ότι οι κακές καιρικές συνθήκες οδήγησαν στην καθυστέρηση της κατασκευής.
Η συγκεκριμένη γραμμή αποτελεί ένα μεγαλεπήβολο και στρατηγικό περιφερειακό σιδηροδρομικό έργο που θα συνδέει την Τουρκία, τη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν και αναμένεται να αυξήσει τη ροή των εμπορευματοκιβωτίων και άλλων φορτίων από την Ασία προς την Ευρώπη:
“Το έργο δεν είναι σημαντικό μόνο για τη χώρα μας, αλλά και για όλες τις χώρες που θέλουν να εξασφαλίσουν τη μεταφορά των εμπορευμάτων τους μέσω της Τουρκίας. Ένα φορτίο από την Κίνα θα μπορεί πλέον να φτάσει στην Ευρώπη σε 15 ημέρες, όταν το έργο ολοκληρωθεί. Η απόσταση θα μειωθεί κατά περίπου στο 1/3. Θα υπάρξουν μεγάλα οφέλη για τους ναυλωτές τόσο σε θέματα εξοικονόμησης χρόνου και κόστους. Ως εκ τούτου, ένα αντιοικονομικό μέσο μεταφοράς, θα γίνει οικονομικότερο αφού ο χρόνος παράδοσης μειώνεται από 45 ημέρες σε 15″ τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός στα τουρκικά ΜΜΕ
Η νέα γραμμή μήκους 826-χιλιόμετρων θα είναι σε θέση να μεταφέρει ένα εκατομμύριο επιβάτες και 6,5 εκατομμύρια τόνους φορτίου στο πρώτο στάδιο κατασκευής. Σε δεύτερο στάδιο η συγκεκριμένη γραμμή θα εξυπηρετεί τρία εκατομμύρια επιβάτες και πάνω από 15 εκατομμύρια τόνοι φορτίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.