Νέα παραγγελία δύο κρουαζιερόπλοιων από την Carnival

Νέα παραγγελία δύο κρουαζιερόπλοιων από την Carnival

247
Νέα παραγγελία δύο κρουαζιερόπλοιων από την Carnival

Ο όμιλος ναυπηγείων Fincantieri υπέγραψε συμφωνία ύψους 1 δις ευρώ με την αμερικάνικη εταιρεία Carnival Corporation & Plc, για την κατασκευή δύο κρουαζιερόπλοιων.

Τα κρουαζιερόπλοια αυτά πρόκειται να ενταχθούν στους στόλους των θυγατρικών εταιρειών της Carnival, «Holland America Line (HAL)» και «Princess Cruises».

2012-2-carnival-breeze-ship

 

Η Carnival, με έδρα στο Μαϊάμι, εξυπηρετεί πάνω από 700 λιμάνια σε όλο τον κόσμο. Διαθέτει στόλο από 102 πλοία και έχει παραγγείλει άλλα 19, τα οποία αναμένεται  να παραδοθούν εντός της περιόδου 2017-2022. Συγκεκριμένα, το κρουαζιερόπλοιο της θυγατρικής «HAL» πρόκειται να ναυπηγηθεί στη ναυπηγική μονάδα της περιοχής Marghera και θα παραδοθεί το 2021. Θα έχει ολική χωρητικότητα 99.500 τόνων και μεταφορική ικανότητα 2.660 επιβατών. Από την άλλη, η θυγατρική εταιρεία «Princess Cruises» θα ναυπηγήσει κρουαζιερόπλοιο μεγαλύτερης  χωρητικότητας (145.000 τόνων) και μεταφορικής ικανότητας (3.660 επιβάτες).

Η ναυπήγηση θα πραγματοποιηθεί στη ναυπηγική μονάδα της πόλης Monfalcone και το πλοίο θα παραδοθεί στην εταιρεία εντός του 2022.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.