Η Ένωση Πλοιοκτητών της Ιταλίας εγκρίνει την Marebonus και Ferrobonus

Η Ένωση Πλοιοκτητών της Ιταλίας εγκρίνει την Marebonus και Ferrobonus

202
Η Ένωση Πλοιοκτητών της Ιταλίας εγκρίνει την Marebonus και Ferrobonus

H Ένωση Πλοιοκτητών της Ιταλίας (Confitarma) εκφράζει την ικανοποίησή της για την έγκριση, από μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δύο μέτρων που αποσκοπούν στην ενίσχυση της διακίνησης εμπορευμάτων δια θαλάσσης (Marebonus) και σιδηροδρομικώς (Ferrobonus), περιορίζοντας παράλληλα τη μεταφορά με οδικά μέσα.

Το Marebonus αποτελεί ένα μέτρο που στοχεύει να ανταμείψει τους χρήστες του θαλάσσιου εμπορίου, κυρίως τους  χερσαίους μεταφορείς, μέσω της παροχής ενός κινήτρου το οποίο συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Πιο συγκεκριμένα, το Marebonus, προωθώντας την χρήση των θαλάσσιων οδών έναντι των οδικών, θα συνεισφέρει σε μείωση της οδικής κυκλοφοριακής συμφόρησης και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και θα συνδράμει στη βελτίωση της διατροπικής αλυσίδας μεταφορών.

Ο Emanuele Grimaldi, πρόεδρος της Confitarma, δήλωσε πως για μια ακόμη φορά, χάρη στις μελέτες της ιταλικής συνομοσπονδίας, έχει υιοθετηθεί ένα μέτρο που προωθεί τη βιωσιμότητα στον χώρο της ναυτιλίας και ωφελεί την ευρύτερη ναυτιλιακή κοινότητα. Ο ίδιος ανέφερε ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας για την έγκριση των μέτρων από τις Βρυξέλλες θα επιτρέψει και σε άλλους εμπλεκόμενους φορείς της ιταλικής ναυτιλίας να βελτιώσουν τις ήδη υπάρχουσες υπηρεσίες τους και να αναπτύξουν νέες.

Σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Graziano Delrio, έως το τέλος του 2016, θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την έγκριση των μέτρων Ferrobonus και Marebonus, ούτως ώστε να μπορέσουν σύντομα να τεθούν σε ισχύ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.