Η ΖΙΜ εγκαταλείπει την Transpasific Stabilization Agreement

Η ΖΙΜ εγκαταλείπει την Transpasific Stabilization Agreement

219
Η ΖΙΜ εγκαταλείπει την Transpasific Stabilization Agreement

Σε συνέχεια συζητήσεων μεταξύ των βασικών ναυτιλιακών εταιρειών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στις γραμμές Ασίας-Η.Π.Α., η ισραηλινή εταιρεία ZIM αποφάσισε να αποχωρήσει από την Transpasific Stabilization Agreement (TSA), αρχής γενομένης από την 31η Δεκεμβρίου 2016.

Η ZIM είναι η πέμπτη ναυτιλιακή εταιρεία που αποχωρεί από την TSA το 2016, μετά τις China Shipping και COSCO οι οποίες συγχωνεύτηκαν, την Hanjin η οποία πτώχευσε και τις ιαπωνικών συμφερόντων εταιρείες K Line και NYK. Η ΖΙΜ δεν ανακοίνωσε τον λόγο της αποχώρησής της από την συμφωνία, η οποία πλέον μένει με εννέα μέλη, τις APL, CMA-CGM, Evergreen, HMM, Hapag Lloyd, MSC, MAersk, OOCL και Yang Ming.

H TSA είναι ένα φόρουμ συζητήσεων και έρευνας που αποτελείται από τις ναυτιλιακές εταιρείες που προσφέρουν μεταφορικές υπηρεσίες στις γραμμές Ασίας-Η.Π.Α. Εκπροσωπεί τα συμφέροντα των μελών της έναντι των κυβερνήσεων, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται θέματα ανάλυσης της αγοράς, διαχείρισης κόστους και βελτίωσης της αποδοτικότητας.

Φωτο: ΖΙΜ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.