Η Maersk Line επιλέγει για τις διαλύσεις πλοίων της την Ινδία

Η Maersk Line επιλέγει για τις διαλύσεις πλοίων της την Ινδία

542
Η Maersk Line επιλέγει για τις διαλύσεις πλοίων της την Ινδία

Μέσα στους επόμενους μήνες η Maersk Line αναμένεται να προχωρήσει στην διάλυση συνολικά οκτώ πλοίων της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων τύπου Panamax, καθώς μετά το άνοιγμα της νέας Διώρυγας του Παναμά δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση για αυτά.

Εξ αυτών τουλάχιστον τα μισά θα κατευθυνθούν προς διαλυτήρια της Ινδίας και συγκεκριμένα στα διαλυτήρια που βρίσκονται στην περιοχή Αλάνγκ, στην είσοδο του κόλπου Χαμπάντ, στο Γκουτζαράτ στη βορειοδυτική Ινδία. Τα υπόλοιπα θα οδηγηθούν στα διαλυτήρια της Κίνας, Jiangyin Xiagang Changjiang Ship.

Ο Søren Toft, CCO της Maersk Line, δήλωσε ότι τα πλοία αυτά αν και αντιπροσωπεύουν το 1% του στόλου της Maersk, εν τούτοις θα βοηθήσουν την εταιρεία να περιορίσει την προσφερόμενη από μέρους της χωρητικότητα, διαμορφώνοντας μία καλύτερη ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης.

Η επιλογή της Maersk να διαλύσει πλοία της στην Ινδία έχει προκαλέσει ισχυρές αντιδράσεις από περιβαλλοντικές οργανώσεις εντός και εκτός Δανίας, με τις τελευταίες να τονίζουν ότι στα ινδικά διαλυτήρια και ιδίως σε αυτά που βρίσκονται στην ακτή της Αλάνγκ συχνά καταγράφονται περιστατικά σοβαρών τραυματισμών εργατών που οφείλονται στις κακές εργασιακές και περιβαλλοντικές συνθήκες που επικρατούν σε αυτά. Από την πλευρά της η Maersk υποστηρίζει την επιλογή της και απαντά στους επικριτές της τονίζοντας πως επιλέγει διαλυτήρια που πληρούν όλες τις κανονιστικές απαιτήσεις της ΕΕ και τις συνθήκες ασφάλειας των εργαζομένων.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.