Νέες παραγγελίες για γερμανικά ναυπηγεία εκατομμυρίων ευρώ

Νέες παραγγελίες για γερμανικά ναυπηγεία εκατομμυρίων ευρώ

123
Νέες παραγγελίες για γερμανικά ναυπηγεία εκατομμυρίων ευρώ

Για τα γερμανικά ναυπηγεία η εβδομάδα που πέρασε μπορεί να χαρακτηριστεί ως ιδιαιτέρως παραγωγική και κυρίως για τα ναυπηγεία της Κάτω Σαξονίας «Fassmer». Τα τελευταία ανακοίνωσαν επισήμως στις αρχές της εβδομάδας πως ανέλαβαν την κατασκευή τριών νέων περιπολικών σκαφών ανοικτής θαλάσσης για τις ανάγκες της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας. Η συνολική αξία των τριών σκαφών ανέρχεται στα 165 εκατ. ευρώ.

Το μήκος τους θα φτάνει τα 86 μέτρα και το πλάτος τους τα 13. Θα διαθέτουν ελικοδρόμιο για υποδοχή ενός ελικοπτέρου «Super Puma”, το μεγαλύτερο που διαθέτει η γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία, καθώς και ένα ιδιαιτέρως φιλικό προς το περιβάλλον σύστημα πρόωσης και έχουν υπ’ ευθύνη τους την επιτήρηση των γερμανικών ακτών σε Βόρεια και Βαλτική Θάλασσα.

Τα ναυπηγεία «Fassmer» ανέλαβαν, επίσης, και μία ακόμα παραγγελία από την ομοσπονδιακή ναυτιλιακή και υδρογραφική υπηρεσίας της Γερμανίας (BSH) για ένα νέο, πρωτοποριακής τεχνολογίας και φιλικό προς το περιβάλλον πλοίο, το οποίο θα κινείται με υγροποιημένο φυσικό αέριο. Το όνομα του νέου πλοίου είναι «Atair» και θα αναλάβει τη μελέτη του θαλασσίου περιβάλλοντος σε Βόρεια και Βαλτική Θάλασσα. Το «Atair» αναμένεται να ενταχθεί στο δυναμικό της BSH το 2020.

was

ger

Φωτό: fassmer.de

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.