Euroseas Ltd: απόκτηση του πλοίου M/V Capetan Tassos

Euroseas Ltd: απόκτηση του πλοίου M/V Capetan Tassos

242
Euroseas Ltd: απόκτηση του πλοίου M/V Capetan Tassos

Η εταιρεία Euroseas Ltd. ανακοίνωσε την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για την απόκτηση του πλοίου M/V Capetan Tassos, τύπου Panamax, χωρητικότητας 75.100 dwt, κατασκευής 2000, σε ιαπωνικό ναυπηγείο. Το τίμημα της αγοράς ανέρχεται σε περίπου $4,4 εκατ. και η παράδοση του πλοίου αναμένεται τον Ιανουάριο του 2017.

Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε τη συμφωνία με θυγατρική εταιρεία του Διευθύνοντος Συμβούλου της, για τη σύναψη δανείου συνολικής αξίας $2 εκατ. για κάλυψη κεφαλαιακών αναγκών, με τριμηνιαία καταβολή τόκων και αποπληρωμή του κεφαλαίου στη λήξη του δανείου, τον Ιανουάριο του 2018 και με δικαίωμα εκ μέρους της Euroseas για κεφαλαιοποίηση τόκων. Υπό προϋποθέσεις, η αποπληρωμή μπορεί να γίνει και με εκχώρηση κοινών μετοχών της εταιρείας. Πρόκειται για μια συναλλαγή που διεξήχθη σε καθαρά εμπορική βάση και η οποία υπόκειται σε νομικούς ελέγχους.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Euroseas, κ. Αριστείδης Πίττας, σχολίασε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την απόκτηση του πλοίου M/V Capetan Tassos, καθώς πιστεύουμε ότι ο κλάδος πλησιάζει σε σημείο αντιστροφής της αγοράς έπειτα από μια μακρά περίοδο χαμηλών ναύλων. Επιπλέον, για να διευκολύνουμε την απόκτηση και για διασφαλίσουμε πρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες, συμφωνήσαμε τον βραχυπρόθεσμο δανεισμό από θυγατρική μας εταιρεία. Το δάνειο υπήρξε αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης από ανεξάρτητη επιτροπή των Διοικητικών μας Συμβουλίων και θεωρούμε ότι προσφέρει όρους καλύτερους από εκείνους της αγοράς».

Έπειτα από την απόκτηση του M/V Capetan Tassos, ο στόλος της Euroseas αποτελείται από 13 πλοία, εκ των οποίων 4 Panamax, 1 Handymax, 1 Kamsarmax και 7 πλοία containership.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.