Η Volotea συνεχίζει να ενδυναμώνει την παρουσία της στην Ελλάδα

Η Volotea συνεχίζει να ενδυναμώνει την παρουσία της στην Ελλάδα

111
Η Volotea συνεχίζει να ενδυναμώνει την παρουσία της στην Ελλάδα

Η αεροπορική εταιρείαVolotea ανακοίνωσε την έναρξη της νέας σύνδεσης Αθήνα-Γένοβα, από το επόμενο καλοκαίρι. Η έναρξη του δρομολογίου θα γίνει στις 26 Μαΐου. Με παρουσία στην Ελλάδα από το 2012, η Volotea έχει μεταφέρει έως σήμερα περισσότερους από 590.000 επιβάτες, επιχειρώντας από 13 ελληνικά αεροδρόμια: Αθήνα, Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Ηράκλειο, Κω, Μύκονο, Μυτιλήνη, Πρέβεζα/Λευκάδα, Ρόδο, Σάμο, Σαντορίνη, Σκιάθο και Ζάκυνθο.

Από την Αθήνα, η Volotea τον επόμενο χρόνο θα εκτελεί επτά δρομολόγια: Μπάρι, Μύκονος, Σαντορίνη, Μυτιλήνη, Παλέρμο, Βενετία και Γένοβα. Συνολικά, τον επόμενο χρόνο, η Volotea θα προσφέρει 115.000 θέσεις και περισσότερες από 950 πτήσεις, μια αύξηση δηλαδή 33% σε σύγκριση με το 2016.

Η Valeria Rebasti, Commercial Country Manager για την Ιταλία και την Ελλάδα, εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίησή της σχετικά με τα εγκαίνια της νέας γραμμής: «Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε το συγκεκριμένο νέο δρομολόγιο που συνδέει την Ιταλία με την Ελλάδα. Πρόσφατα επιλέξαμε τη Γένοβα ως την 9η βάση μας, και είμαστε σίγουροι πως η συγκεκριμένη σύνδεσή της με την Αθήνα θα δώσει ώθηση στην περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών. Είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε επιβατικές ροές και από τους 2 προορισμούς, καθώς οι Ιταλοί αγαπούν ιδιαίτερα την Ελλάδα και είμαστε εξίσου βέβαιοι πως οι επιβάτες από την Αθήνα θα αγαπήσουν τη Γένοβα, μια πόλη ιδιαίτερα γοητευτική με σημαντικά αξιοθέατα, όπως για παράδειγμα, το μεγαλύτερο Aquarium στην Ευρώπη. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που συνεχίζουμε την ανάπτυξή μας στην ελληνική αγορά και παραμένουμε προσηλωμένοι στο να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε και στο μέλλον».

Στον έκτο χρόνο λειτουργίας, η Volotea συνεχίζει να επεκτείνεται: Ξεκινώντας το 2012 με 2 βάσεις (Βενετία και Νάντη), η εταιρεία το επόμενο έτος θα αριθμεί 9 βάσεις: Βενετία, Νάντη, Μπορντό, Παλέρμο, Στρασβούργο, Αστούριας, Βερόνα και Γένοβα, η οποία θα εγκαινιασθεί το 2017.

Το επόμενο έτος η Volotea θα πετά σε 79 πόλεις σε 16 χώρες: Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Ελλάδα, Κροατία, Τσεχία, Ισραήλ, Αλβανία, Μολδαβία, Πορτογαλία, Μάλτα, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Ιρλανδία και Λουξεμβούργο.

Η Volotea θα προσθέσει περισσότερα από 40 νέα δρομολόγια στο υπάρχον δίκτυό της, το οποίο το 2017 θα περιλαμβάνει 240 – 250 δρομολόγια, και αναμένει να μεταφέρει 4,4 εκατομμύρια επιβάτες το 2017.

Σχετικά με τον αεροπορικό στόλο της, η Volotea το επόμενο έτος θα διαθέτει 28 αεροσκάφη. Με την προσθήκη των 6 νέων Airbus A319 το 2017, η εταιρεία θα αριθμεί 10 Airbus A319 και 18 Boeing 717. Η εταιρεία έχει την πρόθεση να πετά 100% με Airbus αεροσκάφη στα επόμενα χρόνια. Αυτή η στρατηγική απόφαση θα επιτρέψει στην εταιρεία να αυξήσει την επιβατική χωρητικότητά της κατά 20%, αυξάνοντας τις θέσεις από 125 σε 150 στα νέα αεροσκάφη της. Και οι δύο τύποι αεροσκαφών είναι γνωστοί για την άνεση και την αξιοπιστία τους. Η Volotea προσφέρει πτυσσόμενες θέσεις οι οποίες είναι κατά 5% πιο ευρύχωρες από το μέσο όρο, με απόσταση περίπου 30’’ των σειρών μεταξύ τους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.