Σε απολύσεις προχωρούν ναυπηγεία της Νότιας Κορέας

Σε απολύσεις προχωρούν ναυπηγεία της Νότιας Κορέας

167
Σε απολύσεις προχωρούν ναυπηγεία της Νότιας Κορέας

Σε μαζικές απολύσεις πρόκειται να προβεί η ναυπηγική βιομηχανία της Ν. Κορέας. Ήδη, τη δουλειά τους έχουν χάσει περισσότεροι από 20 χιλιάδες εργαζόμενοι με τις απολύσεις ενδεχομένως να συνεχιστούν με την ίδια ένταση. Πιο συγκεκριμένα, μέσα στις επιχειρήσεις που έχουν προβεί σε απολύσεις είναι και οι Hyundai Heavy Industries Co., Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. και Samsung Heavy Industries Co. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι απώλειες σε θέσεις εργασίας αναμένεται να ανέλθουν μέχρι και τις 40 χιλιάδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι τη χρονική περίοδο Δεκέμβριος 2015 – Ιούνιος 2016, οι θέσεις εργασίας από 183 χιλιάδες μειώθηκαν στις 163 χιλιάδες ενώ οι τρεις μεγάλοι ναυπηγικοί όμιλοι της χώρας παρουσίασαν σωρευτικές ζημίες ύψους 5,8 δις δολαρίων τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.
Προς το παρόν οι τρεις μεγάλοι του κλάδου εφαρμόζουν σχέδια αναδιάρθρωσης σε μία προσπάθεια να ανταποκριθούν στο δυσμενές οικονομικά περιβάλλον, κυρίως μέσω της πώλησης περιουσιακών τους στοιχείων. Μόνον η Hyundai σημείωσε κέρδη για το πρώτο εξάμηνο του 2016, παρόλ’ αυτά προχωράει στην περικοπή 1.500 θέσεων εργασίας. Ίδιο αριθμό θέσεων περικόπτει και η Samsung ενώ η Daewoo μείωσε κατά 1.000 τις θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.