Οι προοπτικές Ελλάδας και Ιράν για κοινές πολιτικές ως προς την επέκταση...

Οι προοπτικές Ελλάδας και Ιράν για κοινές πολιτικές ως προς την επέκταση του εμπορίου

121
Οι προοπτικές Ελλάδας και Ιράν για κοινές πολιτικές ως προς την επέκταση του εμπορίου

Αξιωματούχοι από το Ιράν και την Ελλάδα συζήτησαν τις προοπτικές για κοινές πολιτικές ως προς την επέκταση του εμπορίου και των τραπεζικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Στις συζητήσεις που διεξήχθησαν στην Αθήνα το ιρανικό πρακτορείο Tasnim αναφέρει ότι η ελληνική πλευρά εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για επενδύσεις από τις ιρανικές εταιρείες στην περιοχή της Νότιας Ευρώπης.
Στη συνάντηση στην Αθήνα την Κεντρική Τράπεζα του Ιράν (CBI) εκπροσωπούσε ο Διοικητής της κ. Valiolah Seif ενώ την ελληνική πλευρά ο κ. Γιάννης Δραγασάκης. Εκφράζοντας την προθυμία της χώρας μας να ενισχύσει την οικονομική αλληλεπίδραση με το Ιράν, ο κ. Δραγασάκης δήλωσε ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι πρόθυμες να επεκτείνουν τους δεσμούς τους με το Ιράν.
Από την πλευρά του, ο Ιρανός αξιωματούχος υπογράμμισε το δυναμικό των δύο χωρών για ένα νέο πλαίσιο στενότερων οικονομικών σχέσεων και εστιάστηκε στα μέτρα που έλαβε η Τεχεράνη μετά την άρση των εμπάργκο για τη βελτίωση των επιχειρηματικών και διατραπεζικών σχέσεων με τις ευρωπαϊκές τράπεζες.
Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Έλληνας Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Ιράν με μεγάλη διπλωματική, πολιτική και επιχειρηματική αντιπροσωπεία όπου συζητήθηκαν οι νέες παράμετροι που θα επιτρέψουν τη βελτίωση των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών. Η βιομηχανία ενέργειας, ο τουρισμός, η τραπεζική συνεργασία και λιγότερο (ατυχώς) η ναυτιλία είναι ανάμεσα στις προτεραιότητες της κυβέρνησης Τσίπρα ως προς την ανάπτυξη των δεσμών με την Τεχεράνη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.