Cosco Shipping: Ο Πειραιάς κέντρο της μεσογειακής κρουαζιέρας

Cosco Shipping: Ο Πειραιάς κέντρο της μεσογειακής κρουαζιέρας

367
Cosco Shipping: Ο Πειραιάς κέντρο της μεσογειακής κρουαζιέρας

Από την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, και τον Captain Xu Lirong, πρόεδρο της China COSCO Shipping Corporation Limited εγκαινιάσθηκε σήμερα το πρωί ο νέος προβλήτας κρουαζιέρας Αγίου Νικολάου στο λιμάνι του Πειραιά. Παρόντες, επίσης, ήταν o δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας, o αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, βουλευτές, γενικοί γραμματείς, καθώς και άλλοι επίσημοι.
Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Cosco τόνισε πως η νέα επένδυση αναμένεται να συμβάλλει στην προσέλκυση των μεγαλύτερων και πολυτελέστερων κρουαζιερόπλοιων, δίνοντας σημαντικές προοπτικές στην ελληνική κρουαζιέρα, ενώ επιδίωξη είναι η μετατροπή του Πειραιά στο “πιο λαμπερό μαργαριτάρι της Μεσογείου”.
Επιπλέον, ο κ. Lirong σημείωσε ότι στόχος της Cosco Shipping είναι η σημαντική αύξηση του αριθμού των επιβατών κρουαζιέρας στον Πειραιά στα αμέσως επόμενα χρόνια.
Σύμφωνα με δελτίο τύπου του ΟΛΠ, το έργο του νέου προβλήτα ολοκλήρωσε επιτυχώς η ΤΕΚΑΛ ΑΤΕ σε συνεργασία με τη Ναυτιλιακή Τεχνοδομική μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο.
Το έργο κατασκευάστηκε με πλωτά κιβώτια οπλισμένου σκυροδέματος και δίνει μια επιπλέον θέση πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων άνω των 250 μέτρων αφού έχει μήκος 284 μέτρα και βάθος 11, ενώ ο χερσαίος χώρος είναι 8.415 τ.μ. Έτσι, οι συνολικές θέσεις πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων διαμορφώνονται σε 10 (ανάλογα του μεγέθους των πλοίων).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.