100 δισ. $ ΗΠΑ χάνει η Λιβύη από έσοδα εξαγωγών πετρελαίου

100 δισ. $ ΗΠΑ χάνει η Λιβύη από έσοδα εξαγωγών πετρελαίου

107
100 δισ. $ ΗΠΑ χάνει η Λιβύη από έσοδα εξαγωγών πετρελαίου

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα ο επικεφαλής της οργάνωσης Libyan Petroleum Facilities Guard (PFG) Ibrahim Jathran δήλωσε τη Δευτέρα ότι είναι πρόθυμος να τερματίσει τον αποκλεισμό στους τρεις βασικούς τερματικούς σταθμούς πετρελαίου της Λιβύης Ras Lanuf, Es Sider and Zueitina. Ωστόσο η αναγνωρισμένη κυβέρνηση θα πρέπει να υπογράψει μια σχετική συμφωνία μαζί της προκειμένου οι εξαγωγές να επαναδρομολογηθούν.
Ειδικά οι λιμένες το Ras Lanuf and Es Sider έχουν αναστείλει τις λειτουργίες τους από το 2014 ενώ διάφορες τρομοκρατικές και μη οργανώσεις έχουν έκτοτε επιτεθεί στις εγκαταστάσεις τους.
Η PFG απαιτεί την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων, ως μέρος της συμφωνίας για τον τερματισμό του αποκλεισμού των τερματικών σταθμών, αλλά ο επικεφαλής της Εθνικής Εταιρείας του Πετρελαίου της Λιβύης (NOC) στην Τρίπολη, σε δημόσιες ανακοινώσεις του αλλά και σε συστάσεις του προς τον εκπρόσωπο του ΟΗΕ στη Λιβύη δήλωσε ότι μια τέτοια κίνηση θα θέσει ένα « τρομερό προηγούμενο» ενώ κατηγόρησε ευθέως την Οργάνωση και προσωπικά τον Ibrahim Jathran για την απώλεια των περίπου 100 δισεκατομμύρια δολαρίων ΗΠΑ σε έσοδα από τις εξαγωγές πετρελαίου της χώρας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.