Ο όμιλος Α.Ρ. Møller – Mærsk μπροστά στη μεγάλη πρόκληση αναδιάρθρωσης των...

Ο όμιλος Α.Ρ. Møller – Mærsk μπροστά στη μεγάλη πρόκληση αναδιάρθρωσης των δομών του

120
Ο όμιλος Α.Ρ. Møller – Mærsk μπροστά στη μεγάλη πρόκληση αναδιάρθρωσης των δομών του

Ο Søren Skou από την 1η Ιουλίου 2016 αναλαμβάνει την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Α.Ρ. Møller – Mærsk A/S, αντικαθιστώντας τον Nils S. Andersen, ο οποίος θα αποχωρήσει από τον δανέζικο κολοσσό, ενώ θα διατηρήσει και την θέση του επικεφαλής της Maersk Line.
Κατά την τελετή ανάθεσης των καθηκόντων στο νέο διευθύνοντα σύμβουλο, που έλαβε χώρα την Πέμπτη 23 Ιουνίου, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ομίλου, Michael Pram Rasmussen, δήλωσε ότι ο Όμιλος μπορεί να χωριστεί σε επιμέρους εταιρείες. Μάλιστα το ερώτημα που ευθέως έθεσε ήταν το «κατά πόσο θα πρέπει να παραμείνουμε ένας μεγάλος Όμιλος ή εάν θα πρέπει να κινηθούμε προς την κατεύθυνση δημιουργίας ενός αριθμού ανεξάρτητων εταιρειών».
Η ανακοίνωση της είδησης οδήγησε σε αύξηση άνω του 10% της αξίας της μετοχής της Maersk, με τους επενδυτές να θεωρούν ότι ο διορισμός του νέου διευθύνοντος συμβούλου σηματοδοτεί την εφαρμογή μίας πιο άμεσης και ολοκληρωμένης στρατηγικής αναδιάρθρωσης των δομών της εταιρείας, από ό,τι πιστευόταν μέχρι πρότινος.
Να σημειωθεί ότι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ομίλου τόνισαν στον Søren Skou ότι θα «πρέπει να διερευνήσει τις στρατηγικές αλλά και τις διαρθρωτικές επιλογές που υπάρχουν με στόχο την περαιτέρω αύξηση της ευελιξίας του Ομίλου αλλά και των συνεργειών».

Φωτό: flickr.com/Irene Kårlin

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.