Royal Dutch Shell και BP σχεδιάζουν νέες στρατηγικές για επαναφορά σε τροχιά...

Royal Dutch Shell και BP σχεδιάζουν νέες στρατηγικές για επαναφορά σε τροχιά ανάπτυξης

151
Royal Dutch Shell και BP σχεδιάζουν νέες στρατηγικές για επαναφορά σε τροχιά ανάπτυξης

Η περασμένη εβδομάδα είδε την τιμή του αργού να ανέρχεται στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου ενδεκάμηνου, ενώ και τα futures του φυσικού αερίου εκτοξεύθηκαν στο υψηλότερο σημείο τους από τα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου.
Συγκεκριμένα, το West Texas Intermediate (WTI) έκλεισε με άνοδο 0,9% στα $ 49,07 το βαρέλι, ενώ οι τιμές του φυσικού αερίου αυξήθηκαν 6,6% στα $ 2,556 ανά εκατομμύριο BTU (MMBtu).
Να σημειωθεί, ότι δύο ήταν οι ειδήσεις που κυριάρχησαν την περασμένη εβδομάδα από τον χώρο της πετρελαϊκής βιομηχανίας. Από τη μία ήταν η παρουσίαση από μέρους της Royal Dutch Shell plc. της στρατηγικής της για αναμόρφωση των δομών της εταιρείας μέσω μεγαλύτερων περικοπών στα επιμέρους λειτουργικά της κόστη, αλλά και για εντατικοποίηση του τριετούς προγράμματος πώλησης περιουσιακών της στοιχείων ύψους $30 δις.
Από την άλλη η BP plc ανακοίνωσε και επισήμως τα σχέδιά της για τη συγχώνευση των περιουσιακών της στοιχείων στη Νορβηγία με τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία πετρελαίου της χώρας, Det Norske.

Φωτό: flickr.com/ Darren Hillman

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.