Νέο ρεκόρ αναύλωτων containers

Νέο ρεκόρ αναύλωτων containers

172
Νέο ρεκόρ αναύλωτων containers

O στόλος εμπορευματοκιβωτίων που καταγράφηκε ως αναύλωτος το Δεκέμβριο του 2015 άγγιξε νέο ρεκόρ, αφού πενταπλασιάστηκε σε σχέση με τον αναύλωτο στόλο στην αρχή του έτους. Οι αναλυτές της Alphaliner κατέγραψαν 331 πλοία τα οποία παρέμεναν αναύλωτα στο τέλος του 2015, γεγονός που αντικατοπτρίζει τη δύσκολη και δυσοίωνη κατάσταση στην αγορά.
Ωστόσο παρά την αδράνεια στις ναυλώσεις καταγράφηκε ένας επιπλέον αριθμός- ρεκόρ: 214 νέα πλοία containers εισήλθαν στην αγορά το 2015 ενώ μόνο 0,20 εκατομμύρια TEU διεγράφησαν από τον παγκόσμιο στόλο ως αποτέλεσμα ανακύκλωσης. Η αδύναμη αγορά δεν σταμάτησε όμως τους ιδιοκτήτες από την παραγγελία επιπλέον πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και το 2015: κατεγράφησαν 255 παραγγελίες με συνολική χωρητικότητα 2.340.000 TEU, γεγονός που θα συμβάλλει στην περαιτέρω υπερπροσφορά στην ήδη κορεσμένη αγορά.
Οι αναλυτές της Alphaliner εκτιμούν ότι μέχρι και το τέλος Απριλίου η κατάσταση στη ναυλαγορά των containers δεν θα σημειώσει καμία σημαντική αλλαγή.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.