H Σαουδική Αραβία στρέφεται προς τις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας

H Σαουδική Αραβία στρέφεται προς τις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας

155
H Σαουδική Αραβία στρέφεται προς τις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας

Σημαντική εξέλιξη στην αγορά του πετρελαίου, είναι η δρομολογημένη απεξάρτηση από το μαύρο χρυσό της Σαουδικής Αραβίας η οποία στρέφεται προς τις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας μετά τη δρομολογημένη ιδιωτικοποίηση της Aramco, που αντιπροσωπεύει το 95% της παραγωγής πετρελαίου στη χώρα.
Τα κεφάλαια που θα προέλθουν θα διοχετευθούν σε ένα τεράστιο fund στο οποίο το Ριάντ θα συγκεντρώσει τουλάχιστον 2 τρισ. δολάρια για να τα τοποθετήσει σε επενδύσεις εντός και εκτός του βασιλείου. Το σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της Aramco σχεδιάζεται από τον οίκο των Σαούδ τουλάχιστον από το καλοκαίρι του περασμένου έτους όταν το Ριάντ άρχισε να αναζητεί τρόπους να αντλήσει κεφάλαια.
Σημαντική ήταν η ανακοίνωση το καλοκαίρι του περασμένου έτους από τον υπουργό πετρελαίου του βασιλείου, Αλί αλ Ναίμι, ο οποίος πρόβλεψε ότι για τα επόμενα 25 χρόνια δεν θα χρειαζόμαστε πλέον τα ορυκτά καύσιμα και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ηλιακή ενέργεια θα ωφελήσει την παγκόσμια οικονομία πολύ περισσότερο από το πετρέλαιο.

Σχόλιο της Μαρίας Μπερτζελέτου, Ναυτιλιακής Αναλύτριας

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.