Οι τιμές των νεότευκτων στα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας και της Κίνας...

Οι τιμές των νεότευκτων στα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας και της Κίνας θα σημειώσουν κατακόρυφη πτώση

709
Οι τιμές των νεότευκτων στα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας και της Κίνας θα σημειώσουν κατακόρυφη πτώση

H γαλλική ιστορική εταιρεία ναυλομεσιτών Barry Rogliano Salles δημοσίευσε την ετήσια ανασκόπησή της, όπου παρέχεται μια σε βάθος ανάλυση όλων των κλάδων και αγορών της ναυτιλίας και του θαλάσσιου τουρισμού.
Μεταξύ των βασικών ευρημάτων, η BRS “προειδοποιεί” ότι οι τιμές των νεότευκτων στα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας και της Κίνας θα σημειώσουν, σε σχέση με το 2015, κατακόρυφη πτώση μέσα στο 2016 που θα αγγίξει το 10 %.
“Οι τιμές ναυπήγησης νεότευκτων κατά το 2016 θα υποστούν μεγάλε πιέσεις”, αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της BRS. H χαμηλή ζήτηση σε νεότευκτα, οι μειωμένες τιμές των μεταχειρισμένων, ο σκληρός πόλεμος των τιμών μεταξύ των ναυπηγείων αλλά και η αβέβαιη ναυλαγορά οδηγούν τις τιμές των νεότευκτων σε συνεχή πτώση δημιουργώντας ανησυχία στο Πεκίνο και στη Σεούλ.
Ωστόσο η πτωτική πορεία στις τιμές του χάλυβα, η αποδυνάμωση των εθνικών νομισμάτων και ο ανταγωνισμός μεταξύ των κατασκευαστών μηχανολογικού εξοπλισμού θεωρούνται ως “φιλιά” ζωής για τα ναυπηγεία που ασθμαίνουν.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.