Αυξήθηκαν κατά 12% οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα το 2015 από ολλανδικές...

Αυξήθηκαν κατά 12% οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα το 2015 από ολλανδικές μονάδες παραγωγής ενέργειας

53
Αυξήθηκαν κατά 12% οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα το 2015 από ολλανδικές μονάδες παραγωγής ενέργειας

Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ολλανδία αυξήθηκαν μέσα στο 2015 κατά 12%. Ο λόγος γι’ αυτήν την πολύ σημαντική αύξηση των εκπομπών είναι η αυξημένη χρήση του άνθρακα (λιθάνθρακας και λιγνίτης) ως καύσιμη πρώτη ύλη για την παραγωγή ενέργειας.
Μάλιστα, αύξηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα είχε καταγραφεί και το 2014, με ένα ποσοστό που άγγιξε το 6%.
Μολονότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Ολλανδία το ποσοστό συμμετοχής του φυσικού αερίου στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αγγίζει το (60%) η χρήση του άνθρακα παραμένει σημαντική. Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι στο 2015 τρία νέα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση άνθρακα τέθηκαν σε λειτουργία, από τις εταιρείες Uniper, Essent και GDF-Suez.
Βέβαια, οι ολλανδικές αρχές αναμένουν μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια καθώς έχει προγραμματιστεί ο τερματισμός λειτουργίας πέντε παλαιάς τεχνολογίας και άκρως ρυπογόνων μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Φωτό: energy.sia-partners.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.