Οι Φιλιππίνες απελευθέρωσαν πλοίο βορειο-κορεατικών συμφερόντων

Οι Φιλιππίνες απελευθέρωσαν πλοίο βορειο-κορεατικών συμφερόντων

70
Οι Φιλιππίνες απελευθέρωσαν πλοίο βορειο-κορεατικών συμφερόντων

Οι Αρχές των Φιλιππίνων αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερο το βορειο-κορεατικών συμφερόντων φορτηγό πλοίο «MV Jin Teng», το οποίο είχαν υπό κράτηση από τις 4 Μαρτίου, ακολουθώντας τις οδηγίες του ΟΗΕ (απόφαση 2270 του Συμβουλίου Ασφαλείας) περί κυρώσεων σε βάρος πλοίων της Βόρειας Κορέας λόγω διασυνδέσεων τους με εμπόριο όπλων για λογαριασμό της Πιονγιάνγκ.

Ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου εξωτερικών των Φιλιππίνων δήλωσε ότι πλέον δεν υπάρχει κανένας λόγος για την περαιτέρω κράτηση του βορειο-κορεατικού πλοίου.

Οι Αρχές των Φιλιππίνων αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερο το «MV Jin Teng» καθώς μετά από τρεις εβδομάδες κράτησής του και μετά από ενδελεχείς επιθεωρήσεις δεν εντοπίστηκαν λαθραία εμπορεύματα σε αυτό.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση των Ηνωμένων Εθνών περί κράτησης βορειο-κορεατικών εμπορικών πλοίων ήρθε ως απάντηση στην απόφαση της Βόρειας Κορέας να προχωρήσει σε πυρηνική δοκιμή τον περασμένο Ιανουάριο αλλά και στην απόφαση της Πιονγιάνγκ για εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς τον περασμένο Φεβρουάριο. Η απόφαση 2270 του Συμβουλίου Ασφαλείας θέτει συγκεκριμένες απαγορεύσεις στην εξαγωγή από την Βόρεια Κορέα ορισμένων ορυκτών πόρων αλλά και απαγορεύσεις σε εισαγωγές όπλων.

Φωτό: http://www.mb.com.ph/

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.