Σημαντικός αριθμός πλοίων, βρίσκεται αγκυροβολημένος στο λιμάνι της Φουτζέιρα

Σημαντικός αριθμός πλοίων, βρίσκεται αγκυροβολημένος στο λιμάνι της Φουτζέιρα

976
Σημαντικός αριθμός πλοίων, βρίσκεται αγκυροβολημένος στο λιμάνι της Φουτζέιρα

Ειδικότερα, η Αρχή Λιμένος της Φουτζέιρα αναφέρει πως επιτρέπεται να αγκυροβολήσουν μέχρι έξι πλοία στο εσωτερικό αγκυροβόλιο της περιοχής «W», και όλα τα υπόλοιπα πλοία θα πρέπει να παραμείνουν εκτός των ορίων του λιμένα.
Σχετικά με τις χρεώσεις για όσα πλοία προσεγγίζουν τον λιμένα ισχύουν τα εξής:
(α) για όσα πλοία αγκυροβολούν για δεύτερη φορά στο λιμένα της Φουτζέιρα και έχουν εγγραφεί στη λίστα με τα πλοία που βρίσκονται στη Fujairah Offshore Anchorage Area (F.O.A.A.) δεν απαιτείται η πληρωμή του «Overnight Stay Charge».
(β) Αντιθέτως, όσα πλοία δεν έχουν εγγραφεί στη συγκεκριμένη λίστα θα πρέπει να καταβάλλουν κανονικά την προαναφερόμενη χρέωση.
Η Αρχή του Λιμένος επιτρέπει μία δωρεάν περίοδο αγκυροβολίας διάρκειας έως και δέκα ημερών στο F.O.A.A., αλλά οι ημέρες αυτές θα πρέπει να αξιοποιηθούν κατά την διάρκεια μίας και μόνο αγκυροβολίας.
Το Club αναφέρει πως εξαιτίας της έντονης συμφόρησης στον λιμένα, οι πλοίαρχοι των αγκυροβολημένων πλοίων θα πρέπει να βρίσκονται σε συνεχή επιφυλακή.
Περισσότερες πληροφορίες δίνουν τα ακόλουθα έγγραφα:
Notice to Agent No 6/2016 Vessels at Fujairah Offshore Anchorage Area” W” Waiting for Port of Fujairah Berths: http://www.nepia.com/media/417230/2016-06-FOAA-WAITING-LIST-AT-W.PDF
Notice to Agent No 7/2016 Fujairah Offshore Anchorage Area Restriction Due to Congestion: http://www.nepia.com/media/417233/NTA-07-2016.pdf

Φωτό: fujairahport.ae

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.