Δείτε σε ένα εντυπωσιακό βίντεο τη ναυπήγηση του νέου κρουαζιερόπλοιου «Viking Sea»

Δείτε σε ένα εντυπωσιακό βίντεο τη ναυπήγηση του νέου κρουαζιερόπλοιου «Viking Sea»

452
Δείτε σε ένα εντυπωσιακό βίντεο τη ναυπήγηση του νέου κρουαζιερόπλοιου «Viking Sea»

Στo ιταλικό ναυπηγείo Fincantieri στην Αγκόνα, ναυπηγείται το νέο ποντοπόρο κρουαζιερόπλοιο της Viking Ocean, θυγατρικής εταιρείας της Viking Cruises, που έχει λάβει το όνομα «Viking Sea».
Η Viking Cruises, με τα κεντρικά της γραφεία να βρίσκονται στην Ελβετία, ειδικεύεται σε ποτάμιες κρουαζιέρες. Τα τελευταία, όμως, χρόνια αποφάσισε να εισέλθει δυναμικά και στην αγορά της θαλάσσιας κρουαζιέρας. Ο λόγος είναι οι ισχυρές προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης του τομέα της κρουαζιέρας, με τις πλέον πρόσφατες εκτιμήσεις των ειδικών να υπολογίζουν σε 24 εκατ. τους επιβάτες που αναμένεται να αγοράσουν υπηρεσίες κρουαζιέρας μέσα στο 2016.
Αυτή την δυναμική της αγοράς κρουαζιέρας καταδεικνύει και το γεγονός ότι ενώ το μακρινό 1980 οι επιβάτες κρουαζιέρας ήταν 1,4 εκατ., το 2006 άγγιξαν τους 15 εκατ., με τα 30 εκατομμύρια να μην μοιάζουν πλέον μακρινός στόχος. Επίσης, ο στόλος των κρουαζιερόπλοιων θα ανέλθει το τρέχον έτος στα 471 πλοία, εκ των οποίων τα 301 αφορούν θαλάσσιες κρουαζιέρες και τα 170 δραστηριοποιούνται σε ποτάμιες κρουαζιέρες.
Η Viking Ocean, λοιπόν, επιχειρεί να αξιοποιήσει το θετικό μομέντουμ της αγοράς. Έτσι, πέρυσι το πρώτο ποντοπόρο κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας ξεκίνησε τα δρομολόγιά του το «Viking Star», σε Μεσόγειο και Βόρεια και Βαλτική Θάλασσα, ενώ φέτος σειρά έχει το «Viking Sea» και το 2017 το «Viking Sky».
Το «Viking Sea» έχει μήκος 228 μέτρα και χωρητικότητα 48.000 τόνων. Μπορεί να φιλοξενήσει 940 επιβάτες, τους οποίους θα φροντίζουν 489 μέλη πληρώματος.
Στο εντυπωσιακό βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την πορεία κατασκευής του «Viking Sea» στα ναυπηγεία Fincantieri στην Ανκόνα.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ.
https://www.youtube.com/watch?v=klCHEHk8WGU

Φωτό: http://www.vikingcruises.com/

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.