Ηνωμένο Βασίλειο επενδύει στο θαλάσσιο τουρισμό με θετικά αποτελέσματα

Ηνωμένο Βασίλειο επενδύει στο θαλάσσιο τουρισμό με θετικά αποτελέσματα

44
Ηνωμένο Βασίλειο επενδύει στο θαλάσσιο τουρισμό με θετικά αποτελέσματα

Ο κλάδος του θαλάσσιου τουρισμού και της εκμετάλλευσης μικρών σκαφών αναψυχής και επιβατηγού ναυτιλίας του Ηνωμένου Βασιλείου συνεχίζει να καταγράφει θεαματική ανάπτυξη σύμφωνα με νέα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την British Marine στο London Boat Show 2016.
Τα στατιστικά στοιχεία, τα οποία δημοσιεύτηκαν μαζί με την εξαμηνιαία έρευνα που αφορά τις τάσεις της βιομηχανίας, δείχνουν την ισχυρή πορεία του κλάδου ο οποίος καταγράφει πλέον έσοδα που ξεπερνούν τα 2,9 δισεκατομμύρια στερλίνες για το 2014/15, δηλαδή 1,1% περισσότερο από το 2013/14
Η εγχώρια αγορά συνεχίζει να αναπτύσσεται, και συγκεντρώνει πλέον το 70% των συνολικών εσόδων.
Ιδιαίτερα ισχυρές επιδόσεις καταγράφονται σε όλους τους επιμέρους κλάδους στο χώρο του θαλασσίου τουρισμού, με επικεφαλής τον παραποτάμιο τουρισμό, τα σκάφη αναψυχής, τις ναυλώσεις και τις ασφαλίσεις. Τα έσοδα και τα κέρδη συνεχίζουν να αυξάνονται κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2015, με ενδείξεις για περαιτέρω αύξηση και κατά τη διάρκεια των επόμενων έξι μηνών
Η αύξηση της εγχώριας αγοράς απορροφά ουσιαστικά τη δυσκολία στις εξαγωγές σκαφών, προϊόντων και υπηρεσιών, ειδικά προς τις χώρες της ΕΕ, ενώ η ανάπτυξη του κλάδου θεωρείται εξαιρετικά σημαντική σε συνάρτηση με τις ευρύτερες παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες αλλά και σε σχέση με τους περισσότερους επιχειρηματικούς κλάδους, στο Ηνωμένο Βασίλειο, που αντιμετωπίζουν ύφεση. Η αυξανόμενη τουριστική κίνηση του Ηνωμένου Βασιλείου με τους πολυάριθμους αλλοδαπούς επισκέπτες εξασφάλισε την ανάπτυξη του κλάδου ενώ η συνέχιση της καλής πορείας του τουρισμού πολυτελείας θα επιτρέψει την περαιτέρω γιγάντωση της συγκεκριμένης αγοράς.
Τα ισχυρά αποτελέσματα που παρατηρήθηκαν επίσης στον τομέα των παγκόσμιων πλέον ασφαλειών και των διεθνών ναυλώσεων, καθιστά το Λονδίνο αλλά και τα βρετανικά λιμάνια αναψυχής σημαντικά διεθνή κέντρα για τον θαλάσσιο τουρισμό και οικονομία.
Φωτο: ΑΠΕ/ΜΠΕ, FRANK PERRY

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.