Περιορίζεται ο Έμπολα, μόνον η Λιβερία παραμένει στη λίστα των δοκιμαζόμενων κρατών

Περιορίζεται ο Έμπολα, μόνον η Λιβερία παραμένει στη λίστα των δοκιμαζόμενων κρατών

71
Περιορίζεται ο Έμπολα, μόνον η Λιβερία παραμένει στη λίστα των δοκιμαζόμενων κρατών

Από τις 23 Νοεμβρίου 2015, μόνον η Λιβερία παραμένει στον κατάλογο των χωρών με επιβεβαιωμένα κρούσματα του Ebola, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης.
Η ανακοίνωση του Κέντρου αφορά την τακτική ανανέωση της λίστας των κρατών η οποία εκδόθηκε στις 29 Δεκέμβρη 2015 αλλά και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) η οποία εκδόθηκε στις 28 Δεκεμβρίου του 2015 και της Ιnternational SOS στις 28 Δεκεμβρίου 2015.
Η τελευταία έκθεση του ΠΟΥ αναφέρει ότι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του Έμπολα μέχρι την 20η Δεκεμβρίου 2015 ανέρχεται σε 28.637, συμπεριλαμβανομένων 11.315 θανάτων.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), επιβεβαιώνει στην τελευταία Έκθεση για την κατάσταση του Έμπολα ότι δεν υπήρξαν νέα αναφερθέντα κρούσματα την εβδομάδα έως τις 20 Δεκεμβρίου 2015. Κρούσματα μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο στη Λιβερία δεν έχουν εκδηλωθεί πρόσφατα και αν δεν υπάρξει νέα αναφορά η “καραντίνα” της Λιβερίας θα λήξει στις 14 Ιανουαρίου 2016 .
Στη Σιέρα Λεόνε, ο συναγερμός έχει “λήξει” από τις 7 Νοεμβρίου 2015 αφού η χώρα έχει εισέλθει πλέον σε μια περίοδο απόλυτης νηνεμίας. H χώρα ξεπέρασε το όριο των 90 ημερών το οποίο θεωρείται σημαντικό ορόσημο από τους διεθνούς επιδημιολόγους για την οριστική διαγραφή μιας χώρας από τη λίστα των χωρών που απαιτείται προσοχή και επαγρύπνηση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.