Ο ναυτιλιακός όμιλος Hamburg Süd βραβεύτηκε για την πολιτική μείωσης ρύπων του...

Ο ναυτιλιακός όμιλος Hamburg Süd βραβεύτηκε για την πολιτική μείωσης ρύπων του στόλου του

74
Ο ναυτιλιακός όμιλος Hamburg Süd βραβεύτηκε για την πολιτική μείωσης ρύπων του στόλου του

Από την εποχή της ίδρυσής του το 1871, ο ναυτιλιακός όμιλος Hamburg Süd έχει μετεξελιχθεί από μία παραδοσιακή ναυτιλιακή εταιρεία σε έναν παγκόσμιο οργανισμό παροχής υπηρεσιών logistics. Σήμερα ο όμιλος Hamburg Süd συγκαταλέγεται μεταξύ των δέκα μεγαλύτερων εταιρειών τακτικών γραμμών εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο.
Για την παρουσία και την προσφορά του στον χώρο των logistics ο όμιλος έλαβε φέτος το HANSE GLOBE από την ένωση Logistik-Initiative Hamburg. Η LIH αποτελεί μία ένωση των οικονομικών παραγόντων του Αμβούργου με στόχο την ανάδειξη του τελευταίου ως κυρίαρχου κέντρου logistics στο χώρο της βόρειας Ευρώπης.
Το βραβείο HANSE GLOBE δίνεται σε εταιρείες ή θεσμούς με παρουσία στον χώρο των logistics, οι οποίες αποφασίζουν να εκτελέσουν έργα μακρόπνοα και βιώσιμα, θέτοντας παράλληλα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός τους την προστασία των φυσικών πόρων.
Ο ναυτιλιακός όμιλος Hamburg Süd τιμήθηκε για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός νέου συστήματος ΙΤ, το οποίο επιτρέπει τη συστηματική, τυποποιημένη και σε πραγματικό χρόνο συλλογή, διαβίβαση και αξιολόγηση των περιβαλλοντικών δεδομένων και των επιπέδων κατανάλωσης καυσίμου του στόλου των πλοίων της εταιρείας.
Συγκεκριμένα ήδη από το 2014 έχει τοποθετηθεί το λογισμικό GLEM (Germanischer Lloyd Emission Manager) σε 124 από τα πλοία εμπορευματοκιβωτίων της εταιρείας. To συγκεκριμένο λογισμικό αφορά τον έλεγχο των εκπομπών ρύπων των πλοίων και ο σχεδιασμός του είχε ξεκινήσει το 2011 από τον όμιλο Hamburg Süd και τον Germanischer Lloyd (σήμερα DNV GL).
Το βραβείο HANSE GLOBE παρελήφθη από τον Dr Ottmar Gast, τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του Hamburg Süd, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της πόλης του Αμβούργου.
Κατά την παραλαβή του βραβείου ο Dr Gast δήλωσε τα εξής «η βιωσιμότητα αποτελεί ένα απαραίτητο συστατικό στοιχείο της εταιρικής φιλοσοφίας μας. Με το GLEM έχουμε δημιουργήσει το απαραίτητο πλαίσιο για να έχουμε καλύτερη γνώση της κατανάλωσης καυσίμων με πιο φιλικούς προς το περιβάλλον όρους. Το λογισμικό GLEM θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε τους περιβαλλοντικούς στόχους που οι ίδιοι θέσαμε, όπως είναι για παράδειγμα η μείωση μέχρι το 2020 των εκπομπών CO₂ ανά μονάδα μεταφοράς (TEU/km) κατά 45% σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2009».
Το λογισμικό πρόγραμμα GLEM καθιστά την εταιρεία Hamburg Süd μία από τις πρώτες ναυτιλιακές εταιρείες στην Ευρώπη που θα έχουν κατάλληλα προετοιμαστεί πριν την επίσημη επιβολή από την ΕΕ των κανόνων για μέτρηση, καταγραφή και επαλήθευση των εκπομπών ρύπων των πλοίων, που θα λάβει χώρα τον Γενάρη του 2018.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.