Εξαιρέσεις στους αυστηρούς κανονισμούς των καυσίμων εμπορικών πλοίων

Εξαιρέσεις στους αυστηρούς κανονισμούς των καυσίμων εμπορικών πλοίων

159
Εξαιρέσεις στους αυστηρούς κανονισμούς των καυσίμων εμπορικών πλοίων

Όπως αναφέρει το UK P&I Club, πρόσφατα εκδόθηκε από το California Air Resources Board (CARB) ειδική εγκύκλιος σύμφωνα με την οποία εξαιρούνται ορισμένοι αυστηροί κανονισμοί που αφορούν τα καύσιμα των ποντοπόρων πλοίων.
Ειδικότερα, η νέα εγκύκλιος αναφέρει ότι μολονότι o ενεργειακός νόμος National Appliance Energy Conservation Act (1987) των ΗΠΑ ορίζει ως επιτρεπτά μόνο συγκεκριμένα προϊόντα πετρελαίου, όπως το MGO και MDO (περιεκτικότητας θείου 0,1%), επιτρέπεται, κατ’ εξαίρεση, η χρήση και άλλων καυσίμων που ακολουθούν όμως τους κανόνες των Emission Control Areas (ECAs).
Παρ’ όλ’ αυτά, το Club κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όσους επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν, λόγω του μειωμένου κόστους, τα ECA-compliant καύσιμα. Και ο λόγος είναι ότι έχει παρατηρηθεί ένας αυξανόμενος αριθμός παραβάσεων, ως προς τα επιτρεπόμενα όρια εκπομπής θείου, από πλοία που χρησιμοποιούν το πλαίσιο της εξαίρεσης, με τις παραβάσεις να τιμωρούνται με μεγάλη αυστηρότητα από τις αμερικανικές αρχές.
Για την καλύτερη αντιμετώπιση των περιστατικών παραβάσεως, το UK P&I Club έχει εκδώσει έναν οδηγό για τα μέλη του.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.