Οδηγίες προς ναυτικούς για τον ιό Έμπολα

Οδηγίες προς ναυτικούς για τον ιό Έμπολα

67
Οδηγίες προς ναυτικούς για τον ιό Έμπολα

Οι χώρες με επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού που προκαλεί τον Έμπολα, περιλαμβάνει πλέον μόνον τη Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε που πλήττονται από τη θανατηφόρο μάστιγα της Αφρικής.
Η λίστα ανακοινώθηκε μετά από επεξεργασία των δεδομένων του Κέντρου Προστασίας της Υγείας του Χονγκ Κονγκ (10/19/2015), το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (10.18.2015), και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας των Ηνωμένων Εθνών (21.10. 2015).
Η τελευταία συνοπτική κατάσταση από τον ΠΟΥ αναφέρει ότι ο συνολικός αριθμός των υποθέσεων ανέρχεται σε 28 512, μεταξύ των οποίων 11 313 θάνατοι (10/21/2015).
Τρία νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού Έμπολα αναφέρθηκαν κατά την εβδομάδα έως τις 18 Οκτωβρίου 2015, στο σύνολό του στη Γουινέα. Η χώρα δεν είχε αναφέρει κανένα κρούσμα τις προηγούμενες 2 εβδομάδες. Υπάρχουν επί του παρόντος 246 πιθανά κρούσματα- φορείς στο πλαίσιο παρακολούθησης των τριών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Γουινέα (70 από τα οποία είναι υψηλού κινδύνου), ενώ επιπλέον 253 πιθανοί φορείς που εικάζονται ως θετικοί κατά τις τελευταίες 42 ημέρες δεν έχουν ακόμα εντοπισθεί και εξετασθεί. Ως εκ τούτου, εξακολουθεί να υπάρχει βραχυπρόθεσμος κίνδυνος περαιτέρω κρουσμάτων μεταξύ των παραπάνω δύο ομάδων των νέων πιθανών φορέων.
Στη Σιέρα Λεόνε έχουν ήδη ολοκληρωθεί πέντε εβδομάδες χωρίς νέα κρούσματα οπότε η χώρα ίσως εξέλθει από τη λίστα στις 7 Νοεμβρίου 2015, ημερομηνία λήξης της καραντίνας.
Πηγή: Skuld

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.