Αυξημένες κλοπές και λαθρεπιβασία στις ακτές της Νιγηρίας

Αυξημένες κλοπές και λαθρεπιβασία στις ακτές της Νιγηρίας

90
Αυξημένες κλοπές και λαθρεπιβασία στις ακτές της Νιγηρίας

Μια σχετικά νέα «πρακτική» μάς γνωστοποιεί το UK P&I Club, η οποία έχει βρει εφαρμογή επί Νιγηριανών υδάτων.

Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Club αναφέρει το περιστατικό στην περιοχή της Apapa, λίγο έξω από το Λάγος, όπου μια λέμβος προσέγγισε ένα εμπορικό πλοίο στο αγκυροβόλιο και επέδειξε ένα γράμμα που ανέφερε ότι επιτρέπεται η επιβίβαση στο αγκυροβολημένο πλοίο των ατόμων που επέβαιναν στη λέμβο.

Αρχικά ο πλοίαρχος απαγόρευσε την είσοδο τους και αποφάσισε να συμβουλευτεί πρώτα τον πράκτορα και τους πλοιοκτήτες προτού επιτραπεί η επιβίβαση τους – μια πράξη που αποδείχθηκε ορθή καθώς το έγγραφο δεν ήταν αυθεντικό.Σε δεύτερο στάδιο, επικοινώνησε με το Νιγηριανό Πολεμικό Ναυτικό και η λέμβρος και οι επιβαίνοντες της συνελήφθησαν και θα βρεθούν σύντομα ενώπιον δικαστηρίου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που λαμβάνει χώρα ένα τέτοιο συμβάν. Το UK P&I Club κάνει αναφορά για έναν αυξημένο αριθμό συμβάντων -από κλοπές μέχρι ακόμα και πιθανή λαθρεπιβασία- τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις τόσο τον πλοίαρχο όσο και το πλήρωμα.

Το UK P&I Club συνιστά σε όλους τους πλοιάρχους να λάβουν υπόψη τους το παραπάνω περιστατικό κατά τους πλόες τους στα ύδατα και τις ακτές της Νιγηρίας και να πραγματοποιούν επικοινωνία πρώτα με τον πράκτορα και τους πλοιοκτήτες πριν επιτραπεί η είσοδος κάποιου «ξένου» ατόμου στο πλοίο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.