Δέσμευση της Σαουδικής Αραβίας για έρευνες σε θέματα πετρελαϊκής απόδοσης

Δέσμευση της Σαουδικής Αραβίας για έρευνες σε θέματα πετρελαϊκής απόδοσης

72
Δέσμευση της Σαουδικής Αραβίας για έρευνες σε θέματα πετρελαϊκής απόδοσης

Ο Σαουδάραβας υπουργός Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων, Ali bin Ibrahim Al-Naimi, εξέπληξε σε ομιλία του το ακροατήριο στην Κωνσταντινούπολη, όταν ανακοίνωσε τη δέσμευση του Ριάντ ως προς την συνέχιση των επενδύσεων στην εξόρυξη και τελειοποίηση της ενεργειακής και περιβαλλοντικής απόδοσης του μαύρου χρυσού.
Παρά την πτώση των τιμών του πετρελαίου και την αναστάτωση στον ΟΠΕΚ ο υπουργός τόνισε τη σημασία των επενδύσεων στον τομέα της επιστήμης, της έρευνας και της τεχνολογίας ώστε να εξελίξουν τις ορυκτές πηγές ενέργειας και να τις μετατρέψουν σε φιλικότερες ως προς τις απαιτήσεις του περιβάλλοντος.
Στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης κορυφής που εγκαινιάστηκε από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Ali bin Ibrahim Al-Naimi συναντήθηκε με σημαντικό αριθμό υπουργών Πετρελαίου και Ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων του Ρώσου, του Αμερικανού και του Ινδονησίου. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις των κρατών στους τομείς του πετρελαίου, της έρευνας και της τεχνολογικής συνεργασίας σε θέματα περιβάλλοντος.
Παρά τη διεθνή κρίση φάνηκε το ενδιαφέρον όλων των εμπνεόμενων διπλωματικών και πολιτικών αποστολών για την υποστήριξη πολυεθνικών περιβαλλοντικών και τεχνολογικών προγραμμάτων που θα στρέφονται σε θέματα βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης και προστασίας του περιβάλλοντος και του οικοσυστήματος.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.