Χαμόγελα στη Μόσχα: 1 δισεκατομμύρια δολάρια για κινεζικές επενδύσεις σε λιμάνια της...

Χαμόγελα στη Μόσχα: 1 δισεκατομμύρια δολάρια για κινεζικές επενδύσεις σε λιμάνια της Σιβηρίας

65
Χαμόγελα στη Μόσχα: 1 δισεκατομμύρια δολάρια για κινεζικές επενδύσεις σε λιμάνια της Σιβηρίας

Ιδιαίτερα ικανοποιημένη είναι η Μόσχα από τα αποτελέσματα του Eastern Economic Forum (EEF) που έλαβε χώρα μεταξύ 3 και 5 Σεπτεμβρίου στο Βλαδιβοστόκ της ρωσικής Άπω Ανατολής. Στο πλαίσιο του διεθνούς και πολυαναμενόμενου συνεδρίου υπογράφηκαν συμφωνίες που ξεπέρασαν τα 70 εκατομμύρια δολάρια και αφορούν έργα, συμβάσεις και συμφωνίες που θα μετατρέψουν τη συγκεκριμένη περιοχή αλλά και τη Σιβηρία σε φορολογικό παράδεισο για βιομηχανίες και μονάδες παραγωγής αλλά και διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο.

Στο Συνέδριο ανακοινώθηκε επίσης ότι ο κινεζικός όμιλος Yingkou ενδέχεται να επενδύσει περισσότερο από $ 1 δις για την ανάπτυξη των υποδομών του ρωσικού λιμανιού Vostochny, Ο πρόπεδρος της εταιρείας κ. Lee Hechun δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι τόσο η Κίνα όσο και η Ρωσία θεωρούν ότι το εγχείρημα του ‘εκσυγχρονισμού’ της Σιβηρίας και της ρωσικής Άπω Ανατολής είναι όχι μόνο επιβεβλημένο αλλά και αμοιβαία επωφελές για όλες τις χώρες της περιοχής.Ο κινέζος επιχειρηματίας διαπίστωσε όμως ότι θα χρειαστούν σοβαρές επενδύσεις στις λιμενικές υποδομές της συγκεκριμένης αχανούς και απομονωμένης γεωγραφικής περιοχής ώστε να επιτραπεί ο απρόσκοπτος και συνεχής δίαυλος επικοινωνίας της με τον υπόλοιπο κόσμο αλλά και η αναγκαία διασύνδεση της μελλοντικής βιομηχανικής της παραγωγής με τις διεθνείς αγορές.

Ως προς την ανάπτυξη των λιμενικών υποδομών της περιοχής, η οποία θα αλλάξει τον παγκόσμιο χάρτη του εμπορίου και των θαλασσίων μεταφορών, αξιωματούχοι τόσο της Ρωσίας όσο και της Κίνας παρατήρησαν ότι οφείλουν να συνεργαστούν όλοι οι κρατικοί φορείς των γειτονικών χωρών αλλά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Κορέας.

Photo: ΑΠΕ/SERGEI ILNITSKY

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.