Κοινή γραμμή Μαλαισίας- Ινδονησίας ενάντια στην πειρατεία

Κοινή γραμμή Μαλαισίας- Ινδονησίας ενάντια στην πειρατεία

127
Κοινή γραμμή Μαλαισίας- Ινδονησίας ενάντια στην πειρατεία

Σύμφωνα με ανακοινώσεις των εκπροσώπων των Αρχών της Μαλαισίας και της Ινδονησίας, στις 21 Αυγούστου οριστικοποιήθηκε η δημιουργία μια νέας ειδικής στρατιωτικής ομάδας περιπολίας με σκοπό την κοινή και άμεση αντιμετώπιση της πειρατείας στην ΝΑ Ασία.
Πιο συγκεκριμένα, το Πολεμικό Ναυτικό της Ινδονησίας, με κέντρο επιχειρήσεων το νησί Batam, θα περιπολεί τα Στενά της Μαλάκα (Malacca Strait) με 2 ελικόπτερα ένοπλης αναγνώρισης, ενώ με την σειρά της η Μαλαισία θα συνδράμει στο έργο της περιπολίας από αέρος με 1 ακόμη ελικόπτερο με εξειδικευμένα οπλικά συστήματα.
Αξίζει να σημειωθεί πως τα Στενά της Μαλάκα αποτελούν το επίκεντρο της πειρατείας στην ΝΑ Ασία, αριθμώντας 56 επιθέσεις μέχρι στιγμής για το τρέχον έτος.
Πρόσφατο παράδειγμα της ζημίας που προκαλεί η πειρατεία στην εμπορική ναυτιλία, αποτελεί το συμβάν στο τάνκερ Joaquim – σημαίας Σιγκαπούρης, που καταλήφθηκε από πειρατές κατά τον διάπλου του προς το Pulau Langwai στην Μαλαισία, και το οποίο βρέθηκε μετά από λίγες μέρες αρκετά “ελαφρύτερο”, συγκεκριμένα κατά 3.500 τόνους φορτίου fuel oil, μια ζημία που αγγίζει τις $700,000.

Φωτο ΑΠΕ- EPA/SIMMO SIMPSON/HANDOUT MANDATORY CREDIT: CROWN COPYRIGHT, HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.