Η Κίνα «βυθίζει» τις παγκόσμιες αγορές

Η Κίνα «βυθίζει» τις παγκόσμιες αγορές

184
Η Κίνα «βυθίζει» τις παγκόσμιες αγορές

Μεγάλη πτώση κατέδειξαν σήμερα οι συναλλαγές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την κατάρρευση των κινεζικών μετοχών που οδήγησε τις τελευταίες ημέρες σε μαζικές πωλήσεις στην Ασία.
Ραγδαία πτώση σημείωσαν και τα αραβικά χρηματιστήρια λόγω της καθοδικής πορείας των τιμών του πετρελαίου που προκάλεσε η κρίση στην κινεζική οικονομία. Ειδικότερα ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου του Ντουμπάι έγραψε απώλειες 7,5%, ο δείκτης Tadawull της Σαουδικής Αραβίας 6,9%, ο δείκτης QE του Κατάρ 5,3%, ο δείκτης TA 25 του Ισραήλ 4,1%, ενώ ο EGX της Αιγύπτου κατέγραφε την μεγαλύτερη πτώση από το Νοέμβριο του 2012, με απώλειες 5,4%.
Στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE-100 υποχώρησε κατά 2,62% καταγράφοντας απώλειες 162,38 μονάδων και διαμορφώθηκε στις 6.025,27 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 άνοιξε με πτώση 3,57%, με απώλειες 165,51 μονάδων.
Στη Φρανκφούρτη, ο βασικός δείκτης Dax υποχώρησε κατά 3,15% και διαμορφώθηκε στις 9.805,72 μονάδες.
Η κεντρική τράπεζα της Κίνας διέψευσε τις ελπίδες λήψης μέτρων μέσα στο Σαββατοκύριακο, μην προχωρώντας σε μείωση των επιτοκίων ή σε παροχή ρευστότητας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.