Διώρυγα Νικαράγουας: Έναρξη εργασιών στο τέλος του έτους

Διώρυγα Νικαράγουας: Έναρξη εργασιών στο τέλος του έτους

501
Διώρυγα Νικαράγουας: Έναρξη εργασιών στο τέλος του έτους

Στα τέλη του 2015 θα αρχίσουν οι εργασίες διάνοιξης της διώρυγας της Νικαράγουας.
Την είδηση ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Tύπου της Interoceanic Grand Canal Commission της χώρας.
Το επενδυτικό εγχείρημα αξίας $50 δις. δολαρίων, προβλέπεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2019. Η διώρυγα θα έχει μήκος 278 χιλιομέτρων, και θα ενώνει τον λιμένα του Puerto Brito στον Ειρηνικό με το λιμένα του Puerto Aguila στον Ατλαντικό Ωκεανό.
Παράλληλα θα επιτρέπει τον διάπλου της Κεντρικής Αμερικής σε πλοία φορτωμένα ακόμα και με 18.000 κοντέινερς.
Η νέα φιλόδοξη προσπάθεια της κυβέρνησης της Νικαράγουας βασίζεται στη χρηματοδότηση του κινέζου μεγιστάνα τηλεπικοινωνιών, Wang Jing.
Η πλημμελής ανάπτυξη του διεθνούς εμπορίου σε συνδυασμό με την προσπάθεια για μείωση του μεταφορικού κόστους οδηγεί κράτη και διεθνή σχήματα σε ανάπτυξη πρωτοβουλιών με στόχο τη βελτίωση των διεθνών θαλασσίων οδών και περασμάτων: Το νέο κανάλι του Σουέζ που ανοίγει τις πύλες του σε λίγες μέρες, το «ανανεωμένο» κανάλι του Παναμά τον επόμενο χρόνο, αλλά και η δημιουργία του νέου καναλιού Kra, στη νότια Ταϊλάνδη αποτελούν σημαντικότατες και ριψοκίνδυνες προσπάθειες διεθνούς ενδιαφέροντος.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.