Πτώση σε μετοχές ελληνικών ναυτιλιακών συμφερόντων

Πτώση σε μετοχές ελληνικών ναυτιλιακών συμφερόντων

322
Πτώση σε μετοχές ελληνικών ναυτιλιακών συμφερόντων

Αξιοσημείωτη πτώση παρατηρήθηκε σε μετοχές διαφόρων Ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών που εξειδικεύονται στην αγορά των Containers με το άνοιγμα των χρηματιστηριακών αγορών τη Δευτέρα 6 Ιουλίου.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα η μετοχή της DryShips, Inc. που έκανε βουτιά 9.2% στα $0.54 ανά μετοχή, της Diana Containerships Inc. κατά 5.3% στα $1.95, της Danaos Corp. που διολίσθησε 2.8% στα$ 6 καθώς και της Costamare Inc που διαμορφώθηκε στα $18.10, μια πτώσης της τάξεως του 1.7%.

Σύμφωνα με αναλυτές, η παραπάνω πτώση δεν δημιουργήθηκε εξαιτίας του ελληνικού δημοψηφίσματος ή της αβεβαιότητα που χαρακτηρίζει την Ελληνική οικονομία και κοινωνία, αλλά από τις εξελίξεις στην οικονομία της Κίνα.

Η πτωτική πορεία του χρηματιστηρίου της Σαγκάης σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα ως προς τις εισαγωγές πρώτων υλών δημιουργούν πονοκέφαλο κυρίως στην αγορά των Containers αλλά και στον ήδη προβληματικό χώρο της αγοράς ξηρού φορτίου.

Ωστόσο έγκυροι αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι επενδυτές στις ναυτιλιακές μας εταιρείες ανησυχούν για την παρατεταμένη αβεβαιότητα και τις δυσκολίες στο τραπεζικό σύστημα και στην κίνηση κεφαλαίων και δεν θα επιτρέψουν οποιαδήποτε ριψοκίνδυνη κίνηση εκ μέρους των οποιονδήποτε διαχειριστών.

Photo: EPA/ANDREW GOMBERT

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.