O RINA επεκτείνεται στην αγορά ενέργειας

O RINA επεκτείνεται στην αγορά ενέργειας

207
O RINA επεκτείνεται στην αγορά ενέργειας

Στην εξαγορά της εταιρείας QIC προχώρησε το αμερικανικό τμήμα του ιταλικού νηογνώμονα RINA, σε μια στρατηγική κίνηση επέκτασης στην αγορά ενέργειας.

Σχετικά με την πρόσφατη εξαγορά ο Douglas Fletcher, ιδρυτής της QIC, δήλωσε χαρακτηριστικά: “Μας χαροποιεί ιδιαίτερα αυτή η συνεργασία και οι ευκαιρίες που θα δημιουργήσει στους πελάτες μας και σε εμάς. Ο RINA αποτελεί τον ιδανικό συνεργάτη για την επέκταση και την αναβάθμιση της εταιρείας μας.”

Στο ίδιο κλίμα ήταν και η ομιλία του Stefano Socci, γενικού διευθυντή του RINA Services στην Αμερική, ο οποίος τόνισε πως η συνεργασία με την QIC θα δώσει σημαντική ώθηση στην επέκταση του RINA στην παγκόσμια αγορά υπεράκτιων και υποβρύχιων δραστηριότητων.  Σημειώνουμε ότι η εταιρική ταυτότητα καθώς και η διοίκηση της QIC θα διατηρηθούν, ενώ παράλληλα θα λειτουργεί ως θυγατρική του ομίλου εταιρειώνRINA. Ταυτόχρονα, η QIC θα διευρύνει το εύρος των προσφερόμενων υπηρεσιών της ενώ αναμένεται να επεκταθεί και σε τομείς όπου ο RINA ήδη διαθέτει ισχυρή παρουσία.

Ειδικότερα, η QIC είναι ηγέτιδα εταιρεία στο χώρο της επιθεώρησης και πιστοποίησης στην ενεργειακή βιομηχανία, παρέχοντας εξειδικευμένο προσωπικό για τη διασφάλιση της ποιότητας σε όλες τις δραστηριότητες που αφορούν στην ενέργεια. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1990 στο Χιούστον του Τέξας ενώ σήμερα δραστηριοποιείται  σε παγκόσμιο επίπεδο, διατηρώντας μεταξύ άλλων αντιπροσωπείες στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία.

Η στρατηγική του ομίλου RINA περιλαμβάνει την εξαγορά εταιρειών υψηλής αξίας, οι οποίες διαθέτουν τεχνογνωσία και πρόσβαση σε νέες αγορές, με ιδιαίτερη έμφαση στην ευρύτερη αγορά της Αμερικής.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.