Απαγόρευση εισόδου στις θαλάσσιες ζώνες της Υεμένης

Απαγόρευση εισόδου στις θαλάσσιες ζώνες της Υεμένης

88
Απαγόρευση εισόδου στις θαλάσσιες ζώνες της Υεμένης

Φωτό:ΑΠΕ-ΕΡΑ (YAHYA ARHAB)

Στην απαγόρευση εισόδου πλοίων στα χωρικά της ύδατα προχώρησε η Υεμένη, καθώς οι συγκρούσεις ανάμεσα στους αντάρτες και τις κυβερνητικές δυνάμεις κλιμακώνονται.

Ειδικότερα, πλοία που επιθυμούν να εισέλθουν στα χωρικά ύδατα της Υεμένης θα πρέπει να επιθεωρούνται από τις συμμαχικές αραβικές δυνάμεις, οι οποίες θα εγκρίνουν κατά περίπτωση την είσοδο των πλοίων στην αιγιαλίτιδα ζώνη της Υεμένης. Η απαγόρευση έχει ήδη τεθεί σε ισχύ.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Υεμένης, υπογεγραμμένη από τον υπουργό Riyadh Yassin: “Η Υεμένη προχώρησε σε απαγόρευση εισόδου στα χωρικά της ύδατα και εξουσιοδοτεί τις συμμαχικές δυνάμεις να εφαρμόσουν την απόφαση της. Περαιτέρω, η απαγόρευση επιβάλλεται σε όλες τις θαλάσσιες ζώνες της χώρας”.

Λαμβάνοντας υπόψιν τη ραγδαία επιδείνωση των συνθηκών στην Υεμένη, όσα πλοία δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή θα πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τους τοπικούς πράκτορες και τους αλληλοασφαλιστικούς οργανισμούς, προκειμένου να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε ζήτημα ανακύψει.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.