Νέες στολές για την Aegean Airlines δια χειρός Σοφίας Κοκοσαλάκη

Νέες στολές για την Aegean Airlines δια χειρός Σοφίας Κοκοσαλάκη

389
Νέες στολές για την Aegean Airlines δια χειρός Σοφίας Κοκοσαλάκη

Η Aegean Airlines παρουσίασε τις νέες της στολές, σχεδιασμένες από την διεθνώς αναγνωρισμένη Ελληνίδα σχεδιάστρια Σοφία Κοκοσαλάκη, εξελίσσοντας και ανανεώνοντας την εικόνα των ανθρώπων της. Τα σχέδια των νέων στολών συνδυάζουν την ελληνικότητα που προάγει η Aegean, καθώς και την αγάπη της σχεδιάστριας για την Ελλάδα, που αποτελεί σημείο αναφοράς για την ίδια σε κάθε της δημιουργία. Άλλωστε, όπως έχει δηλώσει και η ίδια, τη δουλειά της την καθοδηγούν οι αρχές του ελληνικού κλασικισμού: η αναζήτηση ισορροπίας και οικονομίας στις γραμμές και η διαχρονικότητα. Την ίδια αρχή εφάρμοσε η Σοφία Κοκοσαλάκη όχι μόνο στο φόρεμα που σχεδίασε για τις αεροσυνοδούς της Aegean αλλά και στα ρούχα των πιλότων, φροντιστών καθώς και του προσωπικού εξυπηρέτησης στα αεροδρόμια.

Η σχεδιάστρια Σοφία Κοκοσαλάκη δήλωσε σχετικά:

«Η εικόνα της Aegean είναι μιας δυναμικής, μοντέρνας ελληνικής αεροπορικής εταιρείας και προσπάθησα να αντικατοπτρίσω αυτό στα σχέδιά μου. Θαυμάζω την εταιρεία για το ήθος που διακρίνει όλες τις δραστηριότητές της, την τροχιά που έχει διανύσει και την ανάπτυξη που έχει επιτύχει όλα αυτά τα χρόνια. Το ένδυμα είναι λειτουργικό και κομψό με έναν υπαινιγμό αρχαιοελληνικού κλασικισμού. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν ο σύγχρονος χαρακτήρας, η πρακτικότητα και η ποιότητα».

Διατηρώντας τα χρώματα της εταιρικής ταυτότητας (βαθύ μπλε, κόκκινο και γκρι) αλλά και την προσωπική σχεδιαστική ταυτότητα της δημιουργού Σοφίας Κοκοσαλάκη, οι νέες στολές αποτελούν κάτι περισσότερο από μία νέα ματιά καθώς σηματοδοτούν ένα νέο κεφάλαιο για την εταιρεία. Τα νέα ρούχα και αξεσουάρ των στολών είναι πρακτικά, ώστε να επιτρέπουν τις κινήσεις κατά την άσκηση των καθηκόντων, ενώ ταυτόχρονα αποπνέουν στυλ και κομψότητα.

«Προσπάθησα να διατηρήσω τόσο την προσωπική μου σχεδιαστική ταυτότητα, όσο και την εταιρική ταυτότητα της αεροπορικής εταιρείας. Το να ντύνεις πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους με διαφορετικούς ρόλους και να καταφέρνεις ένα όμορφο συνολικό αποτέλεσμα που θα αρέσει σε όλους έχει τις δυσκολίες του. Ήταν μεγάλη ευθύνη, γιατί οι πρώτες εντυπώσεις είναι σημαντικές. Θα ήθελα οι άνθρωποι να βλέπουν την Ελλάδα ως αυτό που είναι: μια σύγχρονη και πολιτισμένη κοινωνία».

Από την 1η Απριλίου 2015, τα μέλη θαλάμου διακυβέρνησης αεροσκαφών, τα μέλη πληρώματος θαλάμου επιβατών, καθώς και το προσωπικό εξυπηρέτησης εδάφους αεροδρομίων της Aegean υποδέχονται τους επιβάτες με τις νέες τους στολές, διατηρώντας την παράδοση της εταιρίας στην αισθητική και την ελληνικότητα και ανανεώνοντας ταυτόχρονα την παρουσία της εταιρείας εντός και εκτός πτήσεων.

Photo 1_comp

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.