Νέα στοιχεία στο φως για το ναυάγιο του Costa Concordia

Νέα στοιχεία στο φως για το ναυάγιο του Costa Concordia

260
Νέα στοιχεία στο φως για το ναυάγιο του Costa Concordia

ΑΠΕ-EPA

Νέα στοιχεία ήρθαν στο φως για το ναυάγιο του Costa Concordia, έπειτα από δηλώσεις εισαγγελέων που ερευνούν υπόθεση στην οποία εμπλέκονται ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου, το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia ξεκίνησε για το μοιραίο ταξίδι του μεταφέροντας ένα τεράστιο φορτίο κοκαΐνης που ανήκε στη διαβόητη ιταλική εγκληματική οργάνωση Ντραγκέτα, όπως αποκάλυψαν Ιταλοί εισαγγελείς που παρακολουθούσαν υπόπτους. Όπως υποστηρίζουν Ιταλοί αξιωματούχοι, η παράνομη μεταφορά των ναρκωτικών έλαβε χώρα εν αγνοία του πλοιάρχου και των αξιωματικών, αλλά με τη συνενοχή μελών του πληρώματος.

Περαιτέρω, εντύπωση προκαλεί και η αναφορά της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica για παρόμοια φορτία ναρκωτικών σε πλοία γνωστών εταιρειών διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων.

Παρόλα αυτά, μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί η ανεύρεση του εν λόγω φορτίου εντός του πλοίου.

Υπενθυμίζεται ότι το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia ναυάγησε το 2012, στις ακτές του ιταλικού νησιού Giglio, έπειτα από λανθασμένους χειρισμούς του πλοιάρχου, προκαλώντας το θάνατο 32 ανθρώπων και την πλήρη βύθιση του πλοίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.