ITF : Πρωτοβουλία για ενίσχυση των ναυτεργατών στην Κένυα

ITF : Πρωτοβουλία για ενίσχυση των ναυτεργατών στην Κένυα

29
ITF : Πρωτοβουλία για ενίσχυση των ναυτεργατών στην Κένυα

Περισσότεροι από διακόσιοι ενενήντα Κενυάτες ναυτικοί, μεταξύ των οποίων και δεκαέξι ηγετικά στελέχη της Seafarers Union of Kenya (SUK), έλαβαν μέρος στο πενθήμερο σεμινάριο που διοργανώθηκε από την International Transportation Workers Federation (ITF) σε συνεργασία με τοπικούς φορείς στην Κένυα.

Η ITF πρωτοστάτησε στην προσπάθεια για την ανασυγκρότηση του SUK, η οποία είχε σχεδόν διαλυθεί. Σήμερα, το Σωματείο αριθμεί πάνω από χίλια μέλη, τα οποία διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην εκστρατεία της ITF ενάντια στις σημαίες ευκαιρίας (Flags of Convenience) , ενώ παράλληλα συνεργάζεται ενεργά με την Dock Workers Union of Kenya καθώς και με άλλα παραρτήματα της ITF.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, η ηγεσία του SUK εξέφρασε τη δέσμευσή της για την αναζωογόνηση της αυτοπεποίθησης του ναυτεργατικού δυναμικού και την ενίσχυση της ενότητας εντός του Σωματείου. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς την ITF σχετικά με την παροχή εκπαιδευτικής υποστήριξης, ενώ ενημερώθηκαν και για σημαντικά νομικά ζητήματα της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.