Προ των πυλών νέος πετρελαϊκός τερματικός σταθμός στο Τέξας

Προ των πυλών νέος πετρελαϊκός τερματικός σταθμός στο Τέξας

67
Προ των πυλών νέος πετρελαϊκός τερματικός σταθμός στο Τέξας

H Enterprise Products Partners ανακοίνωσε την Τρίτη 17 Ιουλίου τα πλάνα της για την ανάπτυξη ενός θαλάσσιου τερματικού σταθμού εξαγωγών αργού πετρελαίου στον κόλπο του Τέξας.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, ο εν λόγω τερματικός θα έχει τη δυνατότητα να τροφοδοτεί με πετρέλαιο VLCC πλοία δυνητικής χωρητικότητας 2 εκατ. βαρελιών. Με τον τρόπο αυτό η Enterprise ευελπιστεί ότι το project θα αποτελέσει τον πιο αποτελεσματικό και οικονομικό τρόπο για τις εξαγωγές αργού πετρελαίου προς τις μεγαλύτερες διεθνείς αγορές «μαύρου χρυσού» της Ευρώπης και της Ασίας.

Παράλληλα τονίζεται ότι μέσω του αγωγού αργού πετρελαίου διαμέτρου 42 ιντσών και μήκους 80 μιλίων, o οποίος αναμένεται να κατασκευαστεί, ο τερματικός θα είναι σε θέση να εξάγει έως και 85.000 βαρέλια αργού την ώρα.

Ο A.J. “Jim” Teague, CEO της Enterprise, επεσήμανε ότι η εταιρεία επιχειρεί να επεκτείνει τις δραστηριότητες της με σκοπό να μεταφέρεται και να εξάγεται αργό από τον κόλπο του Τέξας πιο γρήγορα και πιο οικονομικά, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το έργο θα τύχει υποστήριξης τόσο από εγχώριους όσο και από διεθνείς πελάτες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.