Ο Ινδικός Νηογνώμονας προσβλέπει στην πλήρη ψηφιοποίηση

Ο Ινδικός Νηογνώμονας προσβλέπει στην πλήρη ψηφιοποίηση

107
Ο Ινδικός Νηογνώμονας προσβλέπει στην πλήρη ψηφιοποίηση

Ο Ινδικός νηογνώμονας, IRClass, ανακοίνωσε την Τρίτη 10 Ιουλίου ότι προχώρησε στην πρώτη έκδοση ηλεκτρονικών πιστοποιητικών.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, ο νηογνώμονας αντιλαμβανόμενος τον αντίκτυπο της ψηφιοποίησης στον ευρύτερο ναυτιλιακό κλάδο προχώρησε στην καινοτομία αυτή, η οποία είχε πρωτοεισαχθεί σαν πρόταση από τον ΙΜΟ τον Απρίλιο του 2016.

Επισημαίνεται, ότι τα ηλεκτρονικά πιστοποιητικά περιλαμβάνουν ψηφιακή υπογραφή και έναν μοναδικό αριθμό για σκοπούς διαδικτυακής επαλήθευσης, ενώ θα παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες τους να ελέγχουν την εγκυρότητα των συγκεκριμένων πιστοποιητικών.

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία αυτή, ο Vijay Arora, εκτελεστικός διευθυντής του IRClass, τόνισε ότι η εφαρμογή των ηλεκτρονικών πιστοποιητικών θα μειώσει τη γραφειοκρατία και τα διοικητικά κόστη για τις ναυτιλιακές εταιρείες. Τέλος, επεσήμανε τα συγκεκριμένα πιστοποιητικά παρέχονται πλέον σε όλα τα νεότευκτα πλοία, τα οποία αναμένονται προς παράδοση, ενώ έχει ήδη αρχίσει η χορήγησή τους και σε υπάρχοντα πλοία, που εκτελούν μεταφορές φορτίων, στο πλαίσιο ανανέωσής τους.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.